Verkennend bodemonderzoek Veiling Bleiswijk

De bloemenveiling van Bleiswijk verhuisde de veilactiviteiten van Flora Holland naar Naaldwijk. Het gebouw is wel in gebruik gebleven als logistiek centrum. SGS Search onderzocht de bodem van het terrein voor Flora Holland. Om inzicht te geven in de mogelijkheden voor het toekomstige gebruik van de locatie.

Flora Holland

Inzicht voor toekomst

Frank de Bie is adviseur Vastgoed bij FloraHolland en betrokken bij de toekomst van het 25 hectare grote terrein. 'Nadat de functie van veiling verdwenen is, bekeken we wat er mogelijk was met de locatie. En als je bezig bent met het toekomstig gebruik, dan is het essentieel om onder andere te weten hoe het met de bodem gesteld is op het hele terrein.' Op basis van eerdere ervaringen van FloraHolland bij andere onderzoeken met SGS Search en het advies van externe experts, kwam De Bie uit bij SGS Search voor het bodemonderzoek.

Goede indicatie van geschiktheid

In totaal bestaat het object op bedrijventerrein Klappolder uit zes hallen, het kantoor, een buitenplaats en het buitenterrein. De Bie vroeg SGS Search om een behapbaar bodemonderzoek: het moest niet zo uitgebreid zijn als de norm letterlijk vraagt, maar wel een goede indicatie geven van de geschiktheid van de bodem. 'Daar hebben we een goede middenweg in gevonden. Dat leverde een goede steekproef op binnen het budget.'

Ontzorgen als pluspunt

De samenwerking beviel Frank de Bie goed: 'De benadering was erg prettig: ze dachten mee over het aanpassen van het onderzoek en voelen aan wat je nodig hebt, zijn een paar keer persoonlijk langs geweest en regelden dat het binnen enkele weken klaar was. Toen ik van vakantie terugkwam lag er een rapport. Met een minimale inspanning van mijn kant hebben zij het voor elkaar gekregen om zelfstandig hun ding te doen. Dat ontzorgen ervaar ik als een groot pluspunt.'

Feiten op een rij

Onderzocht zijn: de hallen, kantoor en buitenruimten van de voormalige bloemenveiling.
Het bodemonderzoek had een indicatief karakter, maar is wel representatief.
De totale oppervlakte van het onderzochte terrein is 25 hectare.
Stap één was historisch onderzoek, stap twee het nemen van grond- en grondwatermonsters.
Meer weten over verkennend bodemonderzoek? Neem contact op met de milieu-experts van SGS Search op 020 506 16 16 of via milieu@searchbv.nl.