SGS InsectScan op groene daken en wanden van Mobilane

Meer groen in onze stedelijke omgeving is cruciaal voor de biodiversiteit. Daarom is SGS een duurzame samenwerking aangegaan met Mobilane, marktleider in groene daken, wanden en gevels. We zetten onze unieke SGS InsectScan in om in de Living walls en Living roofs van Mobilane insectenpopulaties te monitoren en te meten. Zowel Mobilane als SGS staan voor een groenere, gezondere en biodiversere stedelijke omgeving. Door deze mooie samenwerking maken we impact op een duurzame en biodiverse toekomst.

Bijdragen aan biodiversiteit

De groene gevels, wanden en daken van Mobilane zijn wereldwijd te vinden, zowel bij bedrijven als bij particulieren. Het gaat van ‘levende’ panelen en kant- en klare hagen tot gigantische groene gevels van verdiepingen hoog en bijvoorbeeld de bushokjesdaken in Utrecht. Samen met Mobilane onderzoekt SGS met de InsectScan hoe de groene producten van het bedrijf bijdragen aan de biodiversiteit en dan met name aan de groei van de insectenrijkdom.

Dalende insectenrijkdom

In de afgelopen drie decennia zijn de insectenpopulaties dramatisch afgenomen. Er zijn maar liefst zeventig tot tachtig procent minder insecten dan 27 jaar geleden. Voor elk kind dat vandaag de dag één vlinder ziet, zagen de kinderen van toen er vijf. De dalende insectenrijkdom is een zorgelijke ontwikkeling want insecten houden onze ecosystemen gezond en zijn daarmee onmisbaar voor de biodiversiteit. Ze bestuiven gewassen, ruimen afval op, bestrijden ongedierte en dienen zelf als voedsel voor weer andere dieren.

Ideale voedings- en nestelbodem

Door het verdwijnen van groen en het gebruik van pesticiden voelen insecten zich niet meer thuis in onze omgeving. De gepatenteerde duurzame innovatieve groensystemen van Mobilane halen de natuur terug naar de stedelijke omgeving. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar vormen ook een ideale voedings- en nestelbodem voor alle insectensoorten die prima gedijen in horizontale en/of verticale stukken groen.

Mobilane Venlo

Gezamenlijke duurzaamheidsstrategie

Om de groei van insectenpopulaties te meten en te verifiëren gebruiken we de SGS InsectScan. Die onderzoekt en vergelijkt DNA van insecten op de planten en bloemen van de groene daken en gevels van Mobilane. Hierdoor krijg je inzicht in de insectendiversiteit en de toename ervan. Bovendien kun je met de resultaten van de InsectScan de impact van iedere groene wand of groen dak op de biodiversiteit verder optimaliseren. SGS en Mobilane slaan de handen ineen met hun gezamenlijke duurzaamheidsstrategie: de biodiversiteit vergroten door het groener maken van onze steden.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan