Winst op kauwgomballenfabriek meer dan 100 procent

De eigenaren van de Kauwgomballenfabriek hebben meer dan 100 procent winst gemaakt bij de verkoop van het complex aan Episo5 en Timeless Investments. SGS Search ondersteunde de koper bij de acquisitie met een technische due diligence, een asbest quickscan en een bodemonderzoek.

Dat concludeert Vastgoedmarkt op basis van mededelingen van kopers en verkopers. Lingotto bracht de Kauwgomballenfabriek in 2010 in bij Vastgoed CV APF IX tegen een koopprijs van 24.445.741 miljoen euro, blijkt het prospectus van het vastgoedfonds. De nieuwe eigenaren Episo5 en Timeless Investments betaalden naar eigen zeggen 54 miljoen euro voor het complex.Lingotto kocht de Kauwgomballenfabriek in 2006 en maakte er een multitenantcomplex van met vijf kantoorgebouwen met een totale oppervlakte van 18.000 m2. In de eerste fase kwamen er studio’s voor onder meer dans- en theatergezelschappen. Ook worden er bedrijfsruimten en kantoren verhuurd aan uiteenlopende bedrijven, variërend van broedplaatsen tot grote reclamebureaus. In de tweede fase veranderde een productiegebouw in loftkantoren naar een ontwerp van Mei Architecten. Q Music, EMI en de MT Media groep huurden daar kantoren.

Voor de derde fase kocht Lingotto een naastgelegen bedrijfsgebouw. Daar kwamen drie grotere creatieve bedrijfshallen van ongeveer 500 m2 en kantoorunits met een totale oppervlakte van ongeveer 900 m2. In 2012 kon Lingotto ondanks de toen lastige markt melden dat de Kauwgomballenfabriek volledig bezet was.

Bij de start van de CV in 2010 bezat Lingotto 78 van de 154 participaties. De overige 76 participaties waren in beperkte kring geplaatst.

Bron: Vastgoedmarkt

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Technische due diligence (TDD)

Wat bepaalt de waarde van vastgoed? Een feitelijk inzicht in de kansen en risico’s van een gebouw, helpt vastgoedbeleggers…

Lees meer