Prologis koopt 82.700 m2 logistiek in Tilburg

Logistiek vastgoedonderneming Prologis heeft in Tilburg een complex van 82.700 m2 hoogwaardig logistiek centrum gekocht van vastgoedvermogensbeheerder CBRE Global Investors.

Het gebouw aan de Dongenseweg 200 is inmiddels volledig verhuurd aan een grote logistieke dienstverlener, een bestaande klant. Volgens gegevens in het Kadaster is 72,16 miljoen euro betaald.

Het aangekochte distributiecentrum is gevestigd op een van de Nederlandse logistieke flagshipparken van Prologis. De acquisitie sluit naadloos aan bij de bestaande bezittingen van Prologis op het park en brengt het totale oppervlak bedrijfsruimte dat de onderneming hier in portefeuille heeft op 377.600 m2. Klanten op dit park zijn onder meer Coolblue, Syncreon, Samsung en Pantos Logistics.

Sander Breugelmans, vice president, country manager Prologis Benelux, licht toe: ‘Bedrijfsgrond en kwaliteitspanden worden steeds schaarser. Door de sterke vraag zijn de leegstandscijfers van hoogwaardig logistiek vastgoed naar een historisch laag niveau gedaald. Met deze investering versterken we onze aanwezigheid op een van de meest aantrekkelijke en snelst groeiende Europese logistieke markten.’

Wereldmarktleider Prologis was op 31 maart 2019 eigenaar van ongeveer 2 miljoen vierkante meter logistiek vastgoed in de Benelux.

Prologis werd bij de transactie geadviseerd door TLF Real Estate en DLA Piper. CBRE Global Investors werd bijgestaan door CBRE, Houthoff en SGS Search.

Bron: vastgoedmarkt.nl.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Technische due diligence (TDD)

Wat bepaalt de waarde van vastgoed? Een feitelijk inzicht in de kansen en risico’s van een gebouw, helpt vastgoedbeleggers…

Lees meer