PATRIZIA verkoopt 18 wooncomplexen in Nederland aan Heimstaden

PATRIZIA AG, de mondiale partner in pan-Europese vastgoedbeleggingen, heeft namens haar opdrachtgever een portefeuille bestaande uit 18 wooncomplexen verkocht aan de Zweedse beursgenoteerde vastgoedbelegger Heimstaden AB voor een koopprijs van € 97,4 miljoen.

Nieuwe portefeuillestrategie gericht op Nederlandse grote steden.

  • De portefeuille omvat 18 wooncomplexen, verspreid over heel Nederland
  • De totale portefeuille bestaat uit 772 woningen en zes commerciële ruimten

De portefeuille bestaat uit 771 wooneenheden, waarvan 678 meergezinswoningen en 94 eengezinswoningen. De portefeuille omvat in totaal circa 53.400 m² verhuurbaar vloeroppervlakte, samen met 500 m² commerciële ruimte verspreid over zes units. De complexen zijn gelegen in twaalf verschillende Nederlandse gemeenten: Apeldoorn, Arnhem, Bemmel, Deventer, Didam, Dongen, Elst, Hoogeveen, Kampen, Rijssen, Tiel en Wijchen.

Na de aankoop in 2014, heeft PATRIZIA de panden geoptimaliseerd en met actief asset management waarde toegevoegd voor haar investeerders.

Deze transactie volgt op de verkoop van een woningportefeuille aan Woonhave in mei 2019. De verkoop omvatte negen wooncomplexen, verspreid over acht verschillende Nederlandse gemeenten, waaronder Dordrecht, Woerden, Beverwijk, Hoorn, Apeldoorn, Beuningen, Ede en Harderwijk.

Emile Poort, Head of Transactions BENELUX bij PATRIZIA, licht toe: “Deze transactie past in onze herpositioneringsstrategie, waarbij wij ons concentreren op de meest aantrekkelijke steden in Nederland. De huidige sterke Nederlandse woningmarkt maakt dit het ideale moment om de portefeuille te verkopen, en de waarde die wij middels actief asset management hebben toegevoegd te verzilveren. Met de verkoop minimaliseren we het risico van onze woningportefeuille, terwijl we het rendement voor onze investeerders blijven maximaliseren.”

PATRIZIA werd geadviseerd door Savills (commercieel en technisch), Loyens & Loeff (juridisch), SGS Search (milieutechnisch). Immo Finance (commercieel en financieel) en Loyens & Loeff traden op namens Heimstaden.

Bron: vastgoedberichten.nl.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Technische due diligence (TDD)

Wat bepaalt de waarde van vastgoed? Een feitelijk inzicht in de kansen en risico’s van een gebouw, helpt vastgoedbeleggers…

Lees meer