Amsterdam Rai binnenklimaat onderzoek

SGS Search Ingenieursbureau heeft op verzoek van de Amsterdam RAI een binnenklimaatonderzoek uitgevoerd in het kantoorgebouw van RAI Elicium aan het Europaplein 14 te Amsterdam.

Het onderzoek is gericht op de zesde tot en met negende verdieping van het gebouw.
De aanleiding van het onderzoek zijn klachten van de gebruikers van het pand over het binnenklimaat. Het doel van het onderzoek is om een beeld te krijgen van de luchtkwaliteit, microbiologische aspecten (hygiëne), behaaglijkheid en klimaatbeheersing in het pand.
Amsterdam Rai binnenklimaat onderzoek

Het binnenklimaatonderzoek bestaat uit een visueel (klimaattechnisch) en een fysisch deel. Voor de fysische waarden wordt hieronder de gehanteerde normstelling weergegeven. Iedereen ervaart temperatuur anders. Afhankelijk van de individuele kleding, gezondheidstoestand en van de inspanningen die verricht worden, vindt de één de temperatuur behaaglijk, terwijl de ander het te warm heeft.

De optimale temperatuur in een ruimte is erg afhankelijk van de soort arbeid, jaargetijde en persoonlijke voorkeur. Bij kantoorwerk wordt op basis van de richtlijnen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de winter (stookseizoen) 20–24 ºC en in de zomer 23–26 ºC aanbevolen. Warmte wordt niet alleen veroorzaakt door de luchttemperatuur, maar ook door stralings-temperatuur.

Meer informatie over onze dienst Binnenklimaatonderzoek of neem direct contact op 088 214 66 00.