SGS Search behaalt IHM-certificaat

SGS is sinds kort gecertificeerd om Inventory of Hazardous Materials (IHM)-diensten te leveren. Met dit certificaat kan SGS inspelen op het toenemende belang van een veilige en gezonde werkomgeving aan boord van schepen.

Een veilige en gezonde woon- en werkomgeving is van vitaal belang voor een productieve, compliant maritieme organisatie. Gezondheid en veiligheid aan boord komen meer en meer onder toezicht van nationale, Europese en mondiale wet- en regelgeving, waaronder huidige en voorgestelde implementaties door de International Maritime Organization (IMO) en de Vessel General Permit (VGP). Dit stelt hogere eisen aan maritieme operatoren om alle gevaarlijke materialen aan boord van een schip te laten identificeren.

Wat is een IHM?

Alle zeevarende schepen zijn wereldwijd verplicht om voor 2021 in het bezit te zijn van een IHM (Inventory of Hazardous Materials). Dit betekent dat voor alle nieuwe en bestaande schepen vanaf 500 ton een uitgebreide inventarisatie moet worden gemaakt van gevaarlijke stoffen aan boord. Denk bijvoorbeeld aan PCB’s, loodhoudende verf, asbest en chroom-6. Een IHM-rapport wordt in de gehele levenscyclus van een schip bijgehouden en aangevuld: van nieuwbouw tot gebruik. En uiteindelijk zorgt een IHM ervoor dat het schip veilig kan worden ontmanteld, met verminderd gevaar voor mens en milieu.

Verbreding dienstenpakket

Met het behalen van het IHM-certificaat verbreedt SGS het dienstenpakket gericht op de maritieme sector. Als 's werelds toonaangevende bedrijf op het gebied van inspectie, verificatie, testen en certificering, kunnen we de maritieme sector ondersteunen bij alle aspecten van milieu, veiligheid en gezondheid gerelateerd aan de scheepvaart. Met onze aanwezigheid in alle grote havens over de wereld, zijn onze services altijd en overal beschikbaar waar u ze nodig hebt.

Meer informatie over IHM. Heeft u specifieke vragen? Mail Wouter Hagens of bel 088 - 214 66 00.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan