SGS geaccrediteerd voor chroom-6-onderzoek verfmonsters

Het SGS-laboratorium in 's-Gravenpolder is officieel geaccrediteerd voor chroom-6-onderzoek in verfmonsters. Dit bevestigt de betrouwbaarheid van de chroom-6-analyses die we uitvoeren. Opdrachtgevers die alleen met laboratoria werken die een geaccrediteerde analyse kunnen verrichten, kunnen vanaf nu voor al hun chroom-6-analyses bij SGS terecht.

Officiële erkenning

Kwaliteit in onze dienstverlening is een van de kernwaarden van onze organisatie. SGS heeft jarenlange ervaring met monsteranalyse, in binnen- en buitenland. De accreditatie voor chroom-6-onderzoek in verfmonsters is een officiële erkenning voor dat wat we al jaren voor onze opdrachtgevers verzorgen: betrouwbare analyses van chroom-6 én vele andere gevaarlijke stoffen.

Naast de gebruikelijke analysetechniek om chroom-6 te meten, werkt SGS ook met IC-SF-MS. Dit is een zeer gevoelige alternatieve techniek, waarmee we tot 20 keer gevoeliger kunnen werken in onderzoek dan de meeste andere laboratoria. In het geval van juridische dossiers of arbovraagstukken kan dit onderzoek van toegevoegde waarde zijn.

Ook voor onderzoek op locatie

SGS is niet alleen gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek. Als een van de weinige laboratoria in Nederland zijn we geaccrediteerd om op locatie chroom te onderscheiden via de HXRF. Overigens mag een HXRF alleen worden ingezet als het uitvoerende bedrijf hiervoor een vergunning heeft. SGS heeft deze vergunning in huis. Concreet betekent dit dat wij tijdens de werkzaamheden met de HXRF aan alle veiligheidsnormen voor mens en milieu voldoen op het gebied van stralingsveiligheid.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Chroom-6-inventarisatie

Wilt u snel uitsluitsel of u te maken heeft met chroom-6-coatings? Of is het al duidelijk dat het om een complexe…

Lees meer