Energie: quickscan voor uw gebouw

Heeft u al inzicht in de geldende energieverplichtingen voor uw gebouw of onderneming? We hebben ze voor u op een rijtje gezet en denken graag met u mee.

De verplichtingen brengen vooral veel kansen met zich mee. Door uw energieverbruik goed onder de loep te nemen, kunt u zonder grote investeringen uw energieverbruik tot wel 20% omlaag brengen.

Auditverplichting Wet Milieubeheer

Wanneer een gebouw meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aan gas gebruikt is de energiebesparingsplicht van toepassing. Volgens het activiteitenbesluit (Wet Milieubeheer) hebben deze organisaties de verplichting tot doelmatig energiegebruik en energiebesparing. Daarnaast zijn organisaties met ingang van juli 2019 verplicht te melden welke erkende energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen.

Energie-audit EED

Heeft uw onderneming meer dan 250 medewerkers of een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen euro? Dan is de auditplicht op grond van de Europese richtlijn Energy Efficiency Directive (EED) van toepassing. Met de energie-audit verzamelt u actuele informatie over het energieverbruik in uw onderneming of gemeente. Van gebouwen, processen, installaties, vervoer en warmte.

Energielabel C

Vanaf 2050 is het doel dat alle gebouwen in Nederland energieneutraal zijn. Om die ambitie te bereiken is per 2023 een nieuwe deadline gesteld: alle kantoorruimten groter dan 100 m2 moeten minimaal over energielabel C beschikken. Wanneer een kantoorgebouw bij verkoop, verhuur of oplevering geen label, of een te laag energielabel heeft, riskeert de eigenaar een forse boete. Kantoren die in 2023 niet over energielabel C of hoger beschikken, mogen niet meer worden gebruikt.

Vrijblijvend advies

De regelgeving rond het energieverbruik van een onderneming is uitvoerig, met vele uitzonderingen. Onze adviseur komt graag bij u langs om volledig in kaart te brengen welke verplichtingen op uw gebouw van toepassing zijn. Binnen een uur bent u vrijblijvend en volledig op de hoogte. Neem contact op met Arjan Bertelink via arjan.bertelink@sgs.com of 088 - 214 66 00. 

Gerelateerde diensten

Energie audit - EED

Wilt u aan de slag met energiebesparing dan biedt SGS Search u de keuze uit diverse typen energiebesparingsonderzoeken.…

Lees meer

Energieprestatieadvies bestaande bouw (Energielabel)

Duurzame energieoplossingen hebben de toekomst. Hoe kunt u daar met uw vastgoed van profiteren? En hoe staat…

Lees meer

Energiescan

Duurzame energie is schoon én in overvloed aanwezig. Daarom maken we er het liefst zoveel mogelijk gebruik…

Lees meer