Onderzoeksmethode chroom op locatie geaccrediteerd

In navolging van SGS INTRON heeft ook SGS Search de accreditatie binnen voor chroomonderzoek op locatie. Als eerste én enige van Nederland is SGS nu in staat om op locatie de aanwezigheid van chroom in verflagen aan te tonen, met een methode die voldoet aan de internationale kwaliteitsnorm van de Raad van Accreditatie (RvA).

Meetmethode Handheld XRF

Uit een kras in de verflaag meet de Handheld XRF op basis van röntgenstralen de aanwezigheid van chroom en andere zware metalen. Op het beeldscherm wordt duidelijk of er goed en in alle verflagen gemeten is. Dit is de eerste stap van het uit vier stappen bestaande onderzoek naar de aanwezigheid van chroom-6.

Accreditatie is vertrouwen

Accrediteren betekent letterlijk ‘vertrouwen’. Blindelings kunnen vertrouwen op de onderzoeksmethode van een inspectiebureau is van groot belang. De RvA verleent accreditatie op basis van deskundig, onpartijdig en onafhankelijk toezicht. Met de officiële accreditatie bevestigt de raad de werkmethode van de HXRF volgens de internationale norm ISO 17025. Zo bieden we onze opdrachtgevers nog meer zekerheid.

Strenge eisen

Wil Klarenaar, senior consultant SGS: ‘We zijn heel blij met deze accreditatie. De eisen waaraan een meetmethode moet voldoen, zijn erg streng. Ik ben dan ook trots dat we het vertrouwen van de RVA voor onze meetmethode ontvangen.’

Wilt u meer weten over chroom-6-onderzoek of een inspectie inplannen? Neem contact op met Wouter Verhagen: wouter.verhagen@sgs.com of 088 - 214 66 00.

Gerelateerde diensten

Chroom-6-onderzoek

Chroom-6 is decennialang gebruikt in de verf- en staalindustrie. De verbinding wordt aan lak of (grond)verf…

Lees meer