Onderscheidend chroom-6-certificaat nu beschikbaar

Veilig met chroom-6 werken heeft in korte tijd officieel vorm gekregen. Vanaf nu kunnen bedrijven een certificaat behalen bij de certificerende instellingen Normec Certification en TÜV Nederland. Op 3 maart 2020 ontvingen VKS NV, Asbestsanering en milieutechniek Heezen BV, Dolmans Milieu Techniek BV en Chroom-6 specialist hun certificaat hun certificaat waarmee zij zich kwalitatief onderscheiden. Met het certificaat tonen zij aan op een goede en veilige manier om te gaan met chroom-6. Andere chroom-6-specialisten kunnen zich nu ook melden. Wanneer zij aan de gestelde eisen voldoen, ontvangen zij een onderscheidend certificaat richting hun opdrachtgevers en medewerkers.

Overhandiging eerste certificatien 'Chroom-6 veilig verwijderen'

Waarom certificeren?

Chroom-6 heeft Nederland de afgelopen jaren overvallen. De gevaarlijke stof duikt op allerlei plekken in de maatschappij op. Instanties kregen ermee te maken en hadden behoefte aan deskundige partijen die hen konden ontzorgen bij de verwijdering en schoonmaak van chroom-6-houdende materialen. Omdat er naast de Arbowet verder geen regulering is, dienden vele partijen met verschillende werkwijzen zich aan. Hiertussen zaten ook minder ervaren bedrijven.

De noodzakelijke marktregulatie

SGS Search, specialist en adviesbureau op het gebied van gevaarlijke stoffen, zag het belang van het inbouwen van extra veiligheid en garanties voor de markt. Het bedrijf nam daarom het voortouw en bracht een aantal experts bij elkaar. Uiteindelijk ontwikkelden de certificerende instellingen Normec Certification en TÜV Nederland samen met enkele saneringsbedrijven en het adviesbureau een gecertificeerde aanpak, inclusief veilige werkprotocollen.

Belangrijk signaal voor opdrachtgevers

Het keurmerk en de werkprotocollen betekenen dat chroom-6-specialisten zich via het certificaat kunnen onderscheiden binnen de tot nu toe vrije markt. Zij tonen aan dat ze veilig werken en beproefde werkwijzen hanteren. Een belangrijk gegeven voor de eigen medewerkers van het bedrijf, maar zeker ook richting opdrachtgevers. Zij weten via het certificaat immers dat ze met een betrouwbare chroom-6-partner samenwerken.

Belangstelling voor certificaat?

Dat deze certificeringsprocedure in korte tijd van de grond is gekomen, is een positieve ontwikkeling. In een tijd waarin de chroom-6-vraagstukken alleen maar toenemen, groeit de behoefte aan gespecialiseerde chroom-6-partners. Belangstellende bedrijven kunnen zich vanaf nu bij de certificerende instellingen melden voor het certificatietraject.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Chroom-6-onderzoek

Chroom-6 is decennialang gebruikt in de verf- en staalindustrie. De verbinding wordt aan lak of (grond)verf…

Lees meer