Nationale AsbestFeitenCongres 2018

Het jaarlijkse AsbestFeitenCongres is net afgerond. Het was een editie met veel impact. Thema was 25 jaar asbestverbod in Nederland: hoe heeft de asbestketen zich ontwikkeld en vooral ook waar gaan we naartoe? Ruim 400 asbestprofessionals ontmoetten elkaar in Tivoli Vredenburg. Dagvoorzitter Roelof Hemmen ging tijdens een gevarieerd programma vooral op zoek naar oplossingen: meer bewustwording, meer geld, meer efficiënte en innovatieve technieken voor asbestsanering en een verankering van de wetgeving rondom asbestdaken graag!

Asbestfeitencongres 2018

Het totaalverbod op asbesthoudende materialen werd in Nederland op 1 juli 1993 een feit, 25 jaar geleden. Voor de asbestprofessionals was deze editie van het Nationale AsbestFeitenCongres een mooi moment om stil te staan bij de ontwikkelingen, de manier van samenwerken, de knelpunten en de toekomst.

Inhoud

Het leverde een sterk inhoudelijk congres op, waarin interessante thema’s aan bod kwamen. Wat moet er precies aan het certificatiestelsel veranderd worden?Hoe komen we aan voldoende geld om de 100 miljoen m2 asbestdaken te verwijderen? En hoe versnellen we dit proces?

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten was de première van de documentaire ’25 jaar asbestverbod Nederland – toen, nu en morgen’. In deze productie staan de feiten rondom asbest centraal. Dit zodat een breed publiek zélf een mening kan vormen over het huidige asbestdossier. Die objectiviteit is hard nodig om de asbestaanpak in Nederland de komende jaren verder te verfijnen.  

Congres gemist? Binnenkort leest u hier alle highlights! Er is in ieder geval veel nieuws te melden.