Incentra Noorwegen kiest voor duurzame samenwerking met SGS

Deze Noorse inkooporganisatie vertegenwoordigt 40 rederijen, met ongeveer 700 schepen in bedrijf over de hele wereld. SGS gaat komend jaar hun ledenschepen voorzien van een Inventory of Hazardous Materials-rapport.

Met deze rapporten krijgt de scheepseigenaar inzicht in de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen aan boord van de schepen. Denk hierbij aan asbest, kwik, cadmium en chroom-6. Met deze kennis kan de organisatie de veiligheid van de mensen aan boord waarborgen.

Incentra kiest SGS

IHM: eis van havens wereldwijd

In het rapport staat niet alleen welke materialen aanwezig zijn, maar ook in welke hoeveelheid en wat de eigenschappen van de stoffen zijn. Vanaf 31 december 2020 is wereldwijd ieder Europees gevlagd dan wel Europees varend schip van >500 ton verplicht om een IHM-rapport aan boord te hebben. In steeds meer havens over de hele wereld is dit nu al vereist.

Een weloverwogen keuze

SGS is gecertificeerd leverancier bij de grootste IACS members op het gebied van IHM. Daarnaast koos Incentra met SGS voor een betrouwbare en duurzame organisatie met een wereldwijd netwerk, die integriteit en onafhankelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. De opgeleide IHM-inspecteurs gaan de schepen over de hele wereld onderzoeken aan de hand van een strak georganiseerde planning.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Inventory of Hazardous Materials (IHM) - Maritiem

Een Inventory of Hazardous Materials (IHM) geeft u inzicht in de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen aan…

Lees meer