Gratis helpdesk met NVM verlengd

Wilt u voldoen aan de label C-verplichting voor kantoren die dit jaar is ingegaan of wilt u uw commercieel vastgoed nog verder verduurzamen? SGS Search en NVM Business zetten u op het juiste spoor met hun gezamenlijke telefonische helpdesk die tot en met 31 december 2023 verlengd is.

Dit betekent dat NVM Business-leden ook dit jaar weer gratis bij SGS Search terecht kunnen met vragen over de verduurzaming van commercieel vastgoed. Na dit gratis eerste telefonische adviesgesprek, kan SGS Search u of uw opdrachtgever verder van dienst zijn bij het opstellen van een maatwerkadvies en/of u adviseren bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Aanscherpende regelgeving

Beide partijen zijn blij met de verlengde samenwerking. Sander Heidinga, vakgroepvoorzitter bij NVM Business: ‘De meerwaarde van de ondersteuning door SGS Search neemt de afgelopen jaren alleen maar toe. Zeker met de steeds verder aanscherpende regelgeving - zoals bijvoorbeeld de recent ingevoerde label C verplichting - en de vragen die hierover bij de leden zijn.’ 

Arjan Bertelink, Commercieel Manager bij SGS Search: 'De afgelopen jaren was onze helpdesk erg succesvol. Komende periode hopen we weer actief een bijdrage te kunnen leveren aan het advies over de regelgeving rondom verduurzaming.’

Label C-verplichting

De label C-verplichting voor kantoren is per 1 januari 2023 ingegaan. Uit de laatste stand van zaken blijkt dat nog maar ruim de helft van de Nederlandse kantoorgebouwen een energielabel C of beter hebben. Dit moet snel veranderen omdat er op deze wettelijke verplichting gehandhaafd gaat worden, wat kan leiden tot een gebruiksverbod voor kantoorgebouwen die geen energielabel C of hoger hebben.

Over SGS Search

SGS Search is een landelijk werkend adviesbureau dat zich bezighoudt met alle aspecten van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Dat betreft onder meer bouwkundige- en veiligheidsinspecties, asbest-, bodem- en energieonderzoek maar ook complete directievoering over (duurzame) bouw-, sloop- en saneringsprojecten. Met name op het gebied van verduurzaming en de (komende) energietransitie beschikt SGS Search over uitgebreide kennis en praktijkervaring.

Bel de helpdesk!

Bent u NVM Business-lid en heeft u een vraag over de verduurzaming van een vastgoedobject? Neem contact op met Arjan Bertelink: arjan.bertelink@sgs.com, tel. 088-214 66 00.

 

 

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Energieprestatie onderzoek en -advies

Het Energieakkoord schrijft voor dat in 2020 in totaal 100 petajoule aan energiebesparing moet zijn gerealiseerd.…

Lees meer