Webinar: de vernieuwing van het asbeststelsel

De vernieuwing van het Nederlandse asbeststelsel komt eraan en brengt heel wat veranderingen met zich mee. De verandering van de wetgeving heeft impact op inventariseerder, saneerder, laboratorium en opdrachtgever. Om iedereen die met dit gewijzigde asbeststelsel te maken krijgt, bij te praten, organiseert SGS Search op 1 november het webinar De vernieuwing van het asbeststelsel. De online bijeenkomst begint om 14 uur en is na aanmelding live te volgen.

Sprekers zijn Thomas Hazenberg, Business Unit Manager bij SGS Search en Hans de Jong, Business Development Manager SGS Industries & Environment Benelux. Zij bespreken alle vernieuwingen en leggen uit welke gevolgen die hebben voor het hele asbestproces en vooral voor de dagelijkse praktijk. Na afloop is er ruimte voor het beantwoorden van vragen.

Wilt u deelnemen aan het webinar op 1 november?

Veiligheid en gezondheid

Over enkele maanden worden de wijzigingen in het Arbeidsomstandighedenbesluit gepubliceerd. Uitgangspunt van het vernieuwde asbeststelsel blijft dat werken met asbest nooit ten koste mag gaan van de veiligheid en gezondheid van medewerkers. De vernieuwing heeft als doel om meer risicogericht te kunnen werken en moet bestaande knelpunten in het asbeststelsel oplossen.

Wijzigingen

De veranderingen in de asbestwetgeving heeft invloed op zowel de asbestinventarisatie als de sanering en de eindbeoordeling. Zo krijgen zowel de inventariseerder als de saneerder invloed op de risicoklasse. Ook wordt het huidige SMArt vervangen door de nieuwe tool SMART-ns (SMART nieuwe stijl).

Meer informatie

Wilt u weten wat de wijzigingen zullen inhouden? Meld u dan nu aan voor het webinar op 1 november. Wilt u meer weten over de inhoud van het webinar of over onze dienstverlening? Neem contact met Bob Vijge via mail of bel naar 088 – 214 68 38.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Eindcontrolemeting na asbestsanering

Meten is weten. Aan de hand van een eindcontrolemeting onderzoeken we na een asbestsanering of de ruimte weer…

Lees meer

Asbestinventarisatie

Wilt u een gebouw van vóór 1994 renoveren of slopen? Of wilt u zeker weten of het bedrijfspand of de woning…

Lees meer

Monstername en asbestanalyse

Wist u dat er in totaal 3500 verschillende asbesttoepassingen zijn? Veel daarvan zijn nog steeds terug te…

Lees meer