Deadline voor informatieplicht energiebesparing EML verstreken

Informatieplicht energiebesparing? Let op: de deadline van 1 december 2023 is verstreken en een groot aantal organisaties heeft de rapportage nog niet uitgevoerd. Bent u één van die organisaties? Voer de EML dan alsnog uit: het bevoegd gezag gaat hier naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 op handhaven.

In de EML staan de energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Heeft u een bedrijf met een hoog energiegebruik, dan bent u verplicht om al deze energiebesparende maatregelen toe te passen. Hierover moet u om de vier jaar rapporteren. De laatste rapportage deadline was op 1 december 2023 en een groot aantal organisaties heeft de rapportage nog niet uitgevoerd. Bent u één van die organisaties? Voer de EML dan alsnog uit: het bevoegd gezag gaat hier naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 op handhaven.

EML onder de loep  

Met de hulp van SGS Search voldoet u op korte termijn aan de erkende maatregelen systematiek. Wij kunnen dit onderzoek voor u uitvoeren, rapporteren en registreren bij RVO. We nemen u alles uit handen en ondersteunen u bij de verplichting om energie te besparen. Samen met u nemen we de maatregelen onder de loep die u al heeft genomen of nog moet nemen en kijken we met welke maatregelen u nog meer energie kunt besparen.  

Combineer de onderzoeken 

Bent u ook EED-auditplichtig? Dan kunnen we dit onderzoek ook combineren met de EML-rapportage. De EED Energie-Audit kan weer sinds juli 2023 worden ingediend. Wij zorgen voor een nieuw onderzoek of updaten uw eerdere energiebesparingsonderzoek in het kader van de EED. Met onze energiescans en technische inspecties bespaart u tijd, geld en energiekosten en bent u altijd op tijd voor de deadlines.  

Meer weten? 

Onze adviseurs staan voor u klaar met oplossingen en kansen op weg naar een duurzame toekomst. Wees de drukte voor en maak een afspraak. Mis de deadline niet en neem contact op met Arjan Bertelink tel. 088 214 71 08 of via mail. 

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Energie audit - EED

Wilt u aan de slag met energiebesparing dan biedt SGS Search u de keuze uit diverse typen energiebesparingsonderzoeken.…

Lees meer

Energiescan

Duurzame energie is schoon én in overvloed aanwezig. Daarom maken we er het liefst zoveel mogelijk gebruik…

Lees meer

Erkende Maatregelenlijst Informatieplicht Energiebesparing

Verbruikt uw locatie per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas? Dan valt uw onderneming…

Lees meer