Chroom-6: de feiten op een rij

De markt is duidelijk in haar behoefte: kom maar op met de oplossingen en kennis over chroom-6. Er blijkt nog veel onduidelijkheid te heersen over chroom-6. Wat is het precies en wat zijn de gezondheidsrisico’s? En hoe zorgen we voor een veilige werksituatie in organisaties waar chroom-6 gebruikt is? In dit magazine bundelen we de meest recente kennis, brengen experts hun visie op veilig werken met chroom-6 en kijken we naar de ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Chroom-6 de feiten op een rij

Een greep uit het magazine:

• Beroepsziektespecialist Teake Pal roept werkgevers op om alles in het werk te stellen om blootstelling te voorkomen.
• Letsel Lawyers Marloes Hulstein en Fabian David geven een toelichting op de wetgeving voor werkgevers rondom chroom-6 in Nederland.
• Aan het woord: ‘De praktijk is dat er nog veel te ontdekken valt in de toepassingen en het gedrag van chroom-6’, aldus Wil Klarenaar, Senior Consultant Building Materials bij SGS.
• ‘In een stofjasje NAVO-tanks en auto’s schuren’. Slachtoffer Gerard Leushuis vertelt zijn verhaal.
• Saneerders aan het woord: over hun ervaringen met en verwachtingen voor het saneren van chroom-6.

Stand van zaken

Nog niet eerder verscheen er een magazine over chroom-6. De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor gevaarlijke stoffen zoals chroom-6. Dat iedereen wil weten hoe het nu precies met chroom-6 zit, is meer dan gerechtvaardigd. Het werken met gevaarlijke stoffen brengt logischerwijs emoties met zich mee. Tijd om een overzicht te brengen, wat weten we en wat moet er nog gebeuren?

Vragen?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van het magazine of chroom-6-onderzoek? Neem dan gerust contact met ons op via 088 – 214 66 00 of info@sgssearch.nl.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Chroom-6-onderzoek

Chroom-6 is decennialang gebruikt in de verf- en staalindustrie. De verbinding wordt aan lak of (grond)verf…

Lees meer