Nieuw! De Carbon DD

Met de Carbon DD (Carbon Due Diligence) zetten we een nieuw product in de markt waarmee bedrijven en vastgoedeigenaren kunnen blijven bouwen aan hun duurzaamheidsambities door hun C02 footprint onder de loep te nemen.

In het kader van het Klimaatakkoord van Parijs en de EU Taxonomy is de Carbon DD een zeer nuttige tool. Het onderzoek geeft inzicht in de CO2 footprint van een bedrijf en laat zien hoe er stap voor stap kan worden toegewerkt naar een klimaatneutraal beleid in 2050. ‘We kijken hiermee naar hoeveel CO2 een bedrijf uitstoot, waar die uitstoot hem precies in zit en hoe daarop verbeterd kan worden,’ vertelt energie- en duurzaamheidsexpert Wesley van den Broek die dit nieuwe concept samen met collega Joris van de Glind ontwikkelde.

Global Warming Potential  

De Carbon DD maakt gebruik van de CRREM tool die in samenwerking met de EU tot stand kwam. Wesley van den Broek: ‘We gebruiken deze methode om te berekenen voor hoe lang een bedrijf goed zit met zijn CO2 footprint. Het gaat dan niet alleen over de daadwerkelijke CO2-uitstoot, maar ook over de equivalenten daarvan.' Er zijn namelijk ook andere schadelijke stoffen binnen bedrijfsprocessen die slecht voor het milieu zijn. Zoals bijvoorbeeld koelvloeistoffen of andere gasuitstoten als stikstof. Deze hebben allemaal een eigen GWP (Global Warming Potential) en worden voor standaardisering omgerekend naar een CO2-equivalent. Dit levert uiteindelijk gezamenlijk de totale CO2-equivalent uitstoot van een bedrijf op.

Meer weten? 

Wilt u ook inzicht in uw CO2 footprint en wilt u weten wat u kunt ondernemen om tegen 2050 energieneutraal te worden met de Carbon DD? Stuur een mailtje naar Wesley van den Broek of bel op tel.nr. 06 2021 0738Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Energieprestatieonderzoek en -advies

Het Energieakkoord schrijft voor dat in 2020 in totaal 100 petajoule aan energiebesparing moet zijn gerealiseerd.…

Lees meer

Vastgoed ESG-scan

Environmental, Social and corporate Governance (ESG) is een steeds belangrijkere factor voor vastgoedinvesteerders…

Lees meer

EU Taxonomy

Door het klimaatakkoord van Parijs en een groeiende regelgeving vanuit de EU, wordt duurzaam vastgoed belangrijker…

Lees meer