Veilig werken met chroom-6 volgens Beheersindex

Hoeveel chroom-6 komt er vrij bij een bewerking, welke beheersmaatregelen neem je dan en wat volstaat als eindcontrole? Om hier antwoorden op te geven, heeft SGS de Beheersindex Chroom-6 opgesteld. De index is opgesteld aan de hand van onderzoeksdata van SGS en andere openbare data.

Hoe werkt het?

De Beheersindex gaat uit van vier categorieën, ingedeeld op basis van de verwachte concentratie chroom-6 die vrijkomt bij werkzaamheden. Alle bewerkingsmethoden kunnen worden ingedeeld in één van de categorieën. Aan elke categorie is een set beheersmaatregelen gekoppeld, die ervoor moeten zorgen dat medewerkers goed beschermd aan de slag gaan. Ook wordt aangegeven welke vormen van eindcontrole er zijn, om veiligheid na de werkzaamheden te waarborgen.

Waalbrug Nijmegen

Blootstellingsonderzoek voor extra zekerheid

De Beheersindex is opgesteld op basis van de beschikbare kennis en onderzoeksdata in de markt en is gebaseerd op standaard situaties. De praktijk leert echter dat geen enkele situatie hetzelfde is. Wilt u zeker weten welke beheersmaatregelen passen bij uw specifieke situatie? Laat dan altijd een blootstellingsonderzoek uitvoeren.

Veilig aan de slag met chroom-6? Download de Beheersindex.

Wilt u meer weten over de Beheersindex of over chroom-6-onderzoek? Neem dan contact op met Wouter Verhagen: wouter.verhagen@sgs.com of 088 - 214 66 00.

Gerelateerde diensten

Chroom-6-onderzoek

Chroom-6 is decennialang gebruikt in de verf- en staalindustrie. De verbinding wordt aan lak of (grond)verf…

Lees meer