AXA IM - Real Assets Deal News: Aankoop van Nederlandse woningportefeuille voor 31,8 miljoen

AXA Investment Managers - Real Assets, een wereldwijde leider in vastgoed investeringen en de grootste real estate portfolio en asset manager van Europa, kondigt aan dat het namens haar clienten een 138-eenheden tellende woningportefeuille gelegen in het oosten van Nederland heeft verworven van Almelose Woningstichting ‘Beter Wonen’ voor €31,75 miljoen.

De tussen 2003 en 2009 gebouwde huurcomplexen zijn nagenoeg volledig verhuurd. De portfeuille van in totaal 16.282 m2, is als volgt verdeeld: 91 appartementen en 2.123 m2 commerciele ruimte in Hengelo en twee complexen in Wierden, een van 24 appartementen en een van 23 appartementen gecombineerd met 540 m2 commerciele ruimte. Alle complexen zijn gelegen in gevestigde wijken en zijn goed ontsloten door openbaar vervoer.

Na haar intrede in de Nederlandse woningmarkt in 2016 is dit de derde woningaankoop door AXA IM - Real Assets namens haar clienten in Nederland aangezien de vraag naar moderne particuliere voorraden, tegen een betaalbare prijs, naar verwachting zal toenemen. Dit wordt ondersteund door sterke economische en demografische factoren. De overname draagt ook bij aan de groei van de ruim €15 miljard aan residentieel vermogen verspreid over 10 landen die AXA IM - Real Assets namens haar clienten beheert.

AXA IM - Real Assets werd bij deze aankoop geadviseerd door Savills, Dentons Boekel en SGS Search.

Bron: vastgoednieuws.nl

Gerelateerde diensten

Due Diligence onderzoek bij aan- en verkoop

Inzicht in de technische en milieukundige staat van een gebouw laat zien welke risico’s een aan- of verkoop…

Lees meer

Gerelateerde referenties