Asbestfeiten Magazine – 25 jaar asbestverbod

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat het totaalverbod op asbest in Nederland werd ingesteld. Een mooi moment om stil te staan bij de lessen uit het verleden, actuele dilemma’s en uitdagingen voor de toekomst. Dat doen we in de nieuwste editie van het Asbestfeiten Magazine!

Een greep uit het magazine:

• Ben Veldhuizen, asbestsaneerder van het eerste uur, vertelt over asbest (saneren) anno 1993;
• Ronald Leushuis, bestuurder Talis, en Arjan Hol, secretaris VERAS, geven hun visie op een risicogestuurd asbestbeleid;
• Verslag van het werkbezoek van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (IenW) aan een asbestdaksanering;
• Gemeente Nieuwegein geeft een inkijkje in de dagen en weken na de grote asbestbrand op een bedrijventerrein in oktober 2017.

Download Asbestfeiten Magazine 2018

Resultaten Nationale AsbestEnquête

Naast interviews en praktijkcases, vindt u in het Asbestfeiten Magazine ook de belangrijkste resultaten van de Nationale AsbestEnquête 2018. Jaarlijks onderzoekt SGS Search de stand van zaken onder asbestsaneerders, woningcorporaties, gemeenten en omgevingsdiensten, de industrie en de installatiebranche. Hoe gaan zij om met het asbestvraagstuk binnen hun organisatie? Dit jaar gaven meer dan 350 professionals gehoor aan de oproep om hun kennis en ervaringen te delen.

Vragen?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van het magazine of de resultaten? Neem dan gerust contact met ons op via 088 – 214 66 00 of asbest@sgssearch.nl.