GRESB 2017: Europese vastgoedsector verkleint CO2-uitstoot

De Europese vastgoedsector scoort wereldwijd het beste op duurzaamheid. Ten opzichte van vorig jaar stoot deze sector 3,1% minder CO2 uit. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van Global Real Estate Sustanability Benchmark (GRESB). Dat meldt GRESB in een persbericht.

GRESB onderzoekt jaarlijks de duurzaamheidsprestaties van de wereldwijde vastgoedsector. Aan het meest recente onderzoek hebben 850 vastgoedbeleggers met circa 77.000 gebouwen in beheer deelgenomen. Onder hen waren 433 Europese vastgoedbeleggers.

Forse verbeteringen
De nieuwe GRESB-resultaten laten forse verbeteringen zien op het gebied van energieprestatie in de wereldwijde vastgoedsector:
> verminderd gelijkstroomverbruik met 1,1%
> verminderde CO2-uitstoot met 2,2%
> verminderd waterverbruik met ongeveer 0,5%

De energieverbeteringen in de wereldwijde vastgoedsector komen overeen met de door de Verenigde Naties ondersteunde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Nederlandse vastgoedsector gaat aan kop
Opvallende uitkomst is dat Europa beduidend beter scoort dan de andere regio’s. ‘We merken dat veel Europese vastgoedmaatschappijen en fondsen een stap extra zetten dan de eisen die beleggers stellen’, zegt Roxana Isaiu, directeur ESG & Real Estate. Nederland blijkt zelfs het beste jongetje van de Europese klas. Diverse vastgoedpartijen scoren hoog: het Nederlandse vastgoedbeleggingsfonds Dutch Office Fund en Syntrus Achmea Real Estate & Finance worden in de Europese snapshot, waarin GRESB een overzicht biedt van de resultaten per regio, genoemd als sectoraanvoerders.

Meer informatie over de vastgoedresultaten uit 2017 volgens GRESB vindt u hier. Het persbericht vindt u hier