EPK met trio-label kan impasse in kantorenmarkt doorbreken

Energiebesparing: een hot item. Als gevolg van het Energieakkoord staan eigenaren en huurders van kantoorgebouwen voor een enorme energiebesparingsopgave. In Nederland komt 35 van de 81 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte nog niet verder dan Energielabel G of F. En dat terwijl vanaf 2023 Energielabel C verplicht is, in 2030 zelfs gevolgd door Energielabel A. Toch is met relatief kleine investeringen en maatregelen op korte termijn forse energiebesparing te realiseren.

EPK met trio-label

Uit een pilot van SGS Search en e-nolis (onderdeel van ENGIE) blijkt dat juist kantoren met een goed label in de praktijk helemaal niet zo goed scoren. Daarom heeft SGS Search speciaal voor de kantorenmarkt de Energie Prestatie Keuring (EPK) met trio-label ontwikkeld. Dit trio-label betrekt naast de eigenaar en de huurder nadrukkelijk ook de beheerder bij de te nemen energiebesparende maatregelen én de te boeken (energie)winst. SGS Search is ervan overtuigd dat de EPK met trio-label op energiegebied de impasse in de kantorenmarkt kan doorbreken.

Lees hier het hele artikel ‘Maak van verduurzaming een must’ dat onlangs verscheen in de SGS Search INFORMAIL.

Wilt u weten waarom er juist nú kansen te over zijn om gebouwen energiezuiniger te maken? Lees hier het uitgebreide interview met onze adviseurs Duurzaamheid in Vastgoed Visie.