Asbest in straalgrit

Het Dordtse bedrijf Eurogrit, dat straalmiddelen levert, heeft een partij straalgrit teruggeroepen waar asbest in verwerkt is. Het middel wordt gebruikt om roest te verwijderen of te voorkomen. Mogelijk 140 bedrijven hebben gewerkt met het verontreinigde straalgrit. Het aantal locaties waar het straalgrit gebruikt is, ligt mogelijk een stuk hoger.

Belangrijke maatregelen

De Inspectie SZW geeft aan dat alle bedrijven de mogelijk verontreinigde plekken in kaart moeten brengen aan de hand van een asbestinventarisatie. Indien nodig moeten de ruimtes gesaneerd worden. Daarnaast heeft de inspectie opdracht gegeven voor een onafhankelijk onderzoek naar de blootstellingsrisico’s in verschillende scenario’s. De Inspectie SZW heeft de belangrijkste maatregelen die bedrijven nu moeten treffen op een rij gezet.

Direct inzicht met een asbestanalyse

Wilt u snel zekerheid of uw locatie asbestveilig is? Met een asbestanalyse brengen we de risico’s feitelijk in kaart. Bij vragen over straalgrit kunt u contact met ons opnemen via asbest@sgssearch.nl of 088 – 214 66 00. Via deze calamiteitenlijn zijn we 24/7 bereikbaar voor calamiteitenmanagement en onderzoek, om u direct inzicht te geven in de feiten.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan