Gelijkwaardigheidsonderzoek

Specifieke gebouwen vragen om maatwerkoplossingen. Wijkt een gebouw in oppervlakte af van de regels in het Bouwbesluit 2012, zoals bij een parkeergarage of een grote bedrijfshal? Met een gelijkwaardigheidsonderzoek bepalen we of - en hoe - het gebouw alsnog aan de brandveiligheidseisen kan voldoen.

Andere regels, zelfde mate van veiligheid

Uitzonderingen vormen de regel, ook als het de brandveiligheid van gebouwen betreft. Sommige gebouwen zijn nu eenmaal zo anders samengesteld dat de regelgeving van het Bouwbesluit 2012 niet voldoende is. Omdat het gebouw wél moet voldoen aan dezelfde mate van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid, zijn er gelijkwaardigheidsonderzoeken in het leven geroepen.

Wanneer een gelijkwaardigheidsonderzoek?

Is een brandcompartiment in een gebouw bijvoorbeeld groter dan volgens het Bouwbesluit 2012 is toegestaan? Dan voeren we een NEN 6060 (ook wel vuurlastberekening of Beheersbaarheid van Brand) of NEN 6079 onderzoek uit. Met een brandoverslagberekening worden de brandoverslagrisico’s tussen brandcompartimenten onderzocht. Om een voorspelling te doen naar het verloop van een brand en rookverspreiding in een grote parkeergarage biedt een CFD-berekening uitkomst.

Altijd een alternatieve oplossing

De brandveiligheidsinspecteurs van SGS Search zijn bedreven in het onderzoeken van afwijkende gebouwen en in gebouwen die een andere functie krijgen. We hebben de kennis en ervaring om op het juiste moment de juiste alternatieve oplossingen en maatwerk toe te passen.

Veelzijdige dienstverlening

SGS Search inspecteert en adviseert opdrachtgevers in brede zin op het gebied van brandveiligheid. Dit zijn onze veelvoorkomende brandveiligheidsdiensten:

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan