Transitiemanagement en -beheer

Voor een optimaal rendement in uw vastgoedexploitatie is een veilig, duurzaam en aantrekkelijk gebouw dat is afgestemd op de wensen van de gebruiker, essentieel. Om dit te realiseren, is een gebouw tijdens de exploitatiefase steeds vaker in transitie. Bijvoorbeeld omdat renovatie of transformatie gewenst is, er wettelijke verplichtingen of gewenste aanpassingen op het gebied van duurzaamheid komen, of als de behoeften van gebouwgebruikers veranderen. Wat uw transitievraagstuk ook is; SGS Search ondersteunt u hier graag bij.

Waarom transitiemanagement en -beheer?

Vastgoedeigenaren en -beheerders zien in de dagelijkse praktijk uiteenlopende aanleidingen om verbeteringen door te voeren in een gebouw. Om u als vastgoedeigenaar of -beheerder te ondersteunen bij de technische uitvoer van verandertrajecten, ontwikkelde SGS Search de dienst transitiemanagement en -beheer. Met als doel:

  • huurderstevredenheid verhogen;
  • voldoen aan wettelijke eisen, bijvoorbeeld op gebied van energie-labeling of asbest;
  • onderscheidend zijn in de vastgoedmarkt;
  • rendement verhogen;
  • installaties onderhouden of vervangen;
  • een gebouw transformeren of herbestemmen;
  • veiligheidsproblemen oplossen (constructief, technisch, brand, legionella).

Hoe werkt het?

  • Stap 1: Op basis van uw ambities brengen we heel gericht technische expertise in uw organisatie. Hierbij houden we rekening met de wensen van gebruikers, wettelijke vereisten en eventuele andere voor u relevante randvoorwaarden.
  • Stap 2: We brengen de kansen en risico’s van de transitie helder in kaart, en voorzien u van alle (bouw)technische informatie die nodig is om de juiste keuzes te kunnen maken. Uw meerjarenonderhoudsplan is hierin leidend.
  • Stap 3: We ondersteunen u tijdens de daadwerkelijke transitie van uw vastgoed. Als u dat wenst, nemen we tijdelijk het beheer van het gebouw over. Hierdoor zijn we in staat om snel en kostenefficiënt de verbetering van uw vastgoed te implementeren.

Snel, onafhankelijk en deskundig

transitiemanagementVanuit onze ervaring met technische due diligence onderzoeken en uiteenlopende bouwtechnische inspecties in alle typen vastgoed, ondersteunen we u graag bij het managen van uw transitievraagstuk. We begrijpen dat het gaat om comfort voor de huurder of gebruiker en het beste rendement voor u. U kunt rekenen op een onafhankelijke en deskundige aanpak. Bovendien kijken we met een integrale blik naar uw vraagstuk; waar mogelijk combineren we onderzoeken om de investeringen in tijd en geld zo laag mogelijk te houden.

Combinatie van expertises

Welke concrete inspecties aan de orde zijn in uw verandertraject, is uiteraard afhankelijk van uw specifieke vraagstuk. Vaak vormen één of meerdere van onderstaande diensten de basis:

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan