Validatiemeting asbest

Heeft u een slimmere manier gevonden om asbest te saneren met minder risico’s? Of is een situatie zo specifiek dat er simpelweg nog geen gevalideerde methode beschikbaar is? Een validatiemeting door een erkend bureau biedt uitkomst. We zorgen dat de activiteiten en methoden in de juiste risicoklasse terecht komen. Richting overheid heeft u een betrouwbaar bewijs in handen dat u aan alle eisen voldoet.

Asbest meting laten doen (SMA-rt) zijn

Soms zijn er voor specifieke activiteiten of nieuw ontwikkelde saneringsmethoden in SMA-rt nog geen gevalideerde werkmethoden beschikbaar. Uit voorzorg worden ze op basis van het asbesthoudende product ingeschaald in de hoogste risicoklasse. Als u het idee heeft dat dit niet terecht is, kunt u een validatiemeting asbest laten uitvoeren.

Validatiemeting asbest

Wat houdt de meting in?

Tijdens dit onderzoek stellen onze gecertificeerde asbestinspecteurs onder andere alle omgevingsfactoren vast en worden er luchtmetingen op personen en in de omgeving gedaan. Vervolgens toetsen we de asbestconcentraties die gemeten worden bij de verschillende werkzaamheden aan de grenswaarden. Op basis hiervan schalen we de activiteiten of methoden in de juiste risicoklasse in, uiteraard met het bijbehorend beheersregime. Er vindt ook altijd een toetsing plaats door een hoger veiligheidskundige (HVK).

Volgens SCi-548 en NEN 2939

Een validatiemeting kan niet zomaar door ieder bureau uitgevoerd worden. De overheid wil de zekerheid dat de asbest validatiemetingen ook echt aan alle veiligheidsmaatregelen voldoen en dat ze uitgevoerd worden zoals beschreven in SCi-548 en NEN 2939. Onze validatiemetingen zijn voor Inspectie SZW een uiterst betrouwbare manier om nieuwe en specifieke saneringsmethoden in de bijbehorende risicoklasse in te delen. SGS Search heeft specialisten in huis die deze onderzoeken op korte termijn voor u kunnen uitvoeren.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties