Onderzoek naar loden leidingen

Lood is een van de gevaarlijke stoffen. Heeft u nog loden waterleidingen of denkt u die te hebben, dan kan dat gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. SGS Search geeft uitsluitsel over de aanwezigheid van loden leidingen en onderzoekt de waterkwaliteit voor u.

Loden leidingen werden nog tot 1960 gebruikt in de bouw. Via deze leidingen kan er lood in het (drink)water terecht komen. Te veel lood in het drinkwater kan schadelijk zijn, vooral voor baby’s, kleine kinderen en zwangere vrouwen. Het RIVM schat in dat tienduizenden kinderen en duizenden zwangere vrouwen de kans lopen om te veel lood binnen te krijgen.

Combi-onderzoek naar gevaarlijke stoffen

Onze experts controleren of er loden leidingen in gebouwen en woningen aanwezig zijn en analyseren met watermonsters of er lood in het water zit. Dat gaat volgens de ISO 17294. De inventarisatie van loden leidingen en de meting van de waterkwaliteit zijn prima te combineren met andere onderzoeken naar gevaarlijke stoffen, zoals asbestonderzoek.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ons onderzoek naar loden leidingen of over ander onderzoek naar gevaarlijke stoffen? Neem voor meer informatie contact op via onderstaand formulier.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan