Inventory of Hazardous Materials (IHM) - Maritiem

Een Inventory of Hazardous Materials (IHM) is een document dat inzicht geeft in de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen aan boord van een schip, zoals asbest, kwik, loodhoudende verven of PCB’s. Met deze kennis kunt u de veiligheid van de mensen aan boord waarborgen. Alle zeevarende schepen zijn wereldwijd verplicht in het bezit te zijn van een IHM.

In een IHM-rapport staat niet alleen wélke gevaarlijke materialen aanwezig zijn, maar ook in welke hoeveelheden en wat de eigenschappen van de stoffen zijn. Omdat gezondheid en veiligheid aan boord van een schip constante aandacht verdient, is een IHM ‘dynamisch’. Het beweegt mee met de gehele levenscyclus van een schip: tijdens de bouwfase (1), tijdens de operationele fase (2) en tijdens de recyclingfase (3).

IHM 1, IHM 2 en IHM 3

Tijdens de operationele fase van een schip is het van groot belang om de gevaarlijke stoffen aan boord in kaart te brengen en vervolgens te monitoren door middel van een IHM. Uiteindelijk zorgt een IHM ervoor dat het schip veilig kan worden ontmanteld. Met de IHM-rapporten uit fase 1, 2 en 3, en het door de werf opgestelde recyclingplan, kunt u als schipeigenaar het Ready-for-recycling-certificaat aanvragen.

Verdrag van HongKong

Hiermee sorteert u voor op het Internationale Verdrag van Hongkong van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) voor het veilig en milieuvriendelijk recyclen van schepen, dat binnenkort geratificeerd wordt. Dit verdrag stelt onder meer dat schepen en offshore platforms die gesloopt worden, verplicht een IHM inventarisatie aan boord moeten hebben.

IHM onderhoudsservice

Een IHM laten uitvoeren is één. Het rapport up-to-date houden is een tweede. Met onze IHM-onderhoudsservice heeft u nergens meer omkijken naar. Onze experts houden voor u een digitaal logboek bij. Dat is een slimme database die altijd automatisch kan worden bijgewerkt en die vanaf elk mobiel apparaat kan worden gebruikt.

24 uur per dag standby

Onze gecertificeerde IHM-inspecteurs reizen de hele wereld over om IHM’s uit te voeren. We staan 24 uur per dag stand-by en kunnen onze experts overvliegen naar uw schip, waar het ook ligt. We voeren de analyses uit zonder oponthoud voor u, terwijl de monsters worden geanalyseerd in ons eigen erkende laboratorium. Dit betekent dat de resultaten razendsnel beschikbaar zijn.
Meer weten?
Wilt u meer weten over onze IHM-diensten? Neem voor meer informatie contact op via onderstaand formulier. Of download de brochure en de infographic voor meer informatie.

 

 

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan