BREEAM - duurzaamheidsbeoordeling vastgoed

Wilt u uw vastgoedobject laten beoordelen op duurzaamheid? Met als eindresultaat een internationaal erkend BREEAM-certificaat? BREEAM-NL is hét instrument om de duurzaamheid van gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. De resultaten geven inzicht aan beleggers, aandeelhouders, kopers, beheerders en huurders.

De methode BREEAM-NL omvat vier verschillende keurmerken:

  • Nieuwbouw en Renovatie
  • In-Use: voor bestaande gebouwen
  • Gebiedsontwikkeling
  • Sloop en Demontage

BREAAM

Quickscan of uitgebreide beoordeling?

Als u geen uitgebreid onderzoek wilt uitvoeren, maar behoefte heeft aan een indicatie van de duurzaamheidsfactor van uw gebouwen, kunt u een BREEAM-Quickscan laten uitvoeren. Op basis van tekeningen en gegevens leveren we u snel de kengetallen die u nodig heeft. Het gaat dan om een indicatief document waar u intern uw voordeel mee doet. Voor een officieel document voeren we graag de officiële BREEAM-scan voor u uit.

Officiële meting

BREEAM beoordeelt een gebouw op een groot aantal duurzaamheidsthema’s. Elke categorie kent een aparte weging, die leidt tot een uiteindelijke BREEAM-score van 1 tot 5 sterren. Voor een officiële meting heeft u twee partijen nodig: een officieel BREEAM-expert en een onafhankelijk assessor. De eerste helpt u de kengetallen te verzamelen en verbeteringen door te voeren. De tweede toetst of u aan de beoordelingscriteria voldoet. Daarna toetst ook de Dutch Green Building Council (DGBC) of deze beoordeling klopt.

SGS Search als expert of assessor

U kunt SGS Search zowel als expert als assessor vragen. Voor beide rollen hebben we een team van officiële BREEAM-specialisten in dienst. Uiteraard kunnen we per project of gebouw slechts één van deze taken uitvoeren. Hiermee waarborgen we de onafhankelijkheid; dat is nodig voor een erkend BREEAM-certificaat. Als expert verzamelen we vlot alle benodigde informatie en denken we met u mee over oplossingen om (nog beter) aan de criteria te voldoen. Als assessor kunt u rekenen op een onafhankelijk en snel oordeel.

Transitiemanagement en -beheer

Staat u voor de opgave om een verbetering door te voeren in uw gebouw? SGS Search ondersteunt u graag bij de technische uitvoer van verandertrajecten. Van advies tot volledig projectmanagement. Vaak vormen één of meer van onze diensten de basis. Ook BREEAM kan onderdeel zijn van transitiemanagement en -beheer.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties