BREEAM - duurzaamheidsbeoordeling vastgoed

Wilt u uw vastgoedobject laten beoordelen op duurzaamheid? Met als eindresultaat een internationaal erkend BREEAM-certificaat? BREEAM-NL is hét instrument om de duurzaamheid van gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. De resultaten geven inzicht aan beleggers, aandeelhouders, kopers, beheerders en huurders.

Wat bepaalt de waarde van vastgoed? Naast een due diligence onderzoek tijdens de aan- en verkoopfase, biedt de BREEAM Duurzaamheidsbeoordeling veel inzicht in de waarde van uw gebouw. Of het nu gaat om nieuwbouw en renovatie of voor bestaande bouw (In-Use), SGS Search beoordeelt uw gebouw snel en onafhankelijk op integrale duurzaamheid en denkt met u mee over oplossingen voor de toekomst.

BREEAM

Quickscan of uitgebreide beoordeling?

Als u niet direct een uitgebreid onderzoek wilt starten maar vooraf behoefte heeft aan een indicatie van de duurzaamheidsscore van uw gebouwen, kunt u een BREEAM-Quickscan laten uitvoeren. Op basis van beschikbare documenten en/of bewijslast leveren we u snel de huidige score en het advies dat u nodig heeft om uw ambitie te halen. De vervolgstap kan dan een volledig assessment zijn. Hierna ontvangt u het officiële certificaat.

Officiële meting

Met een BREEAM-NL assessment beoordelen wij uw gebouw of portefeuille op een groot aantal duurzaamheidsthema’s. Elke categorie kent een aparte weging, die leidt tot een uiteindelijke BREEAM-score van 1 tot 5 sterren. Voor een officiële meting zijn twee partijen nodig: een BREEAM-expert en een onafhankelijk assessor. Wij geven u als BREEAM-expert advies over het certificeren en helpen u het bewijsmateriaal over de duurzaamheidsprestaties te verzamelen en verbeteringen door te voeren. De assessor toetst vervolgens of u aan de beoordelingscriteria voldoet. Daarna valideert ook de Dutch Green Building Council (DGBC) of deze beoordeling klopt en kan het certificaat worden afgegeven.

Capaciteit uitgebreid

BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Al onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd voor het coördineren, controleren en verzamelen van complete BREEAM-dossiers. Om aan de toenemende marktvraag te kunnen voldoen hebben we onze capaciteit op het gebied van BREEAM NL onlangs uitgebreid. Naast de keurmerken Nieuwbouw & Renovatie en Bestaande Bouw (In-Use), is de BREEAM NL Duurzaamheidsbeoordeling ook inzetbaar bij Gebiedsontwikkeling en Sloop & Demontage.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties