Chroom-6-inventarisaties

Wilt u snel uitsluitsel of u te maken heeft met chroom-6-coatings? Of is het al duidelijk dat het om een complexe verflaag gaat en wilt u kunnen vertrouwen op de meest betrouwbare analysemethoden? Wat uw vraagstuk ook is, SGS regelt het onderzoekstraject. Onze meerwaarde? We zijn geaccrediteerd en gespecialiseerd in chroom-6 en andere zware metalen.

Chroom-6 blijft ingewikkeld

Chroom-6 is en blijft een complexe stof. Allerlei invloeden van buitenaf kunnen leiden tot niet-voorspelbare chemische reacties. Om een veilige omgeving te garanderen, zijn binnen het onderzoekstraject vaak meerdere stappen noodzakelijk. Speciaal hiervoor ontwikkelde SGS het 4-stappenplan.

Over het 4-stappenplan

Het 4-stappenplan bestaat uit de geaccrediteerde HXRF-meting, de sneltest, laboratoriumonderzoek van verfmonsters en gedetailleerd onderzoek via microscopie. De combinatie van deze onderzoeksmethoden levert u de meest betrouwbare onderzoeksresultaten op. Let wel: alleenstaand onderzoek of een combinatie van enkele onderzoeksmethodieken is ook mogelijk.

Snelle antwoorden via HXRF

Op zoek naar een manier om snel en efficiënt chroom-6 aan te tonen. Met de handheld XRF kunnen we chroom detecteren. Via deze geaccrediteerde scanmethode weet u binnen enkele minuten of er wel of niet chroom aanwezig is. We kunnen dan ook meteen controleren op andere zware metalen, zoals zink, lood, kobalt, nikkel en cadmium. Als er chroom gemeten is, voeren we op locatie als aanvulling de sneltest uit. Deze laat zien of het chroom-6 betreft.

Chroom-6 in verfmonsters

Ter verificatie kunnen we verfmonsters nemen die we in ons laboratorium onderzoeken. Hiermee kunnen we de hoeveelheid chroom-6 in de verflagen meten. Op basis van dit laboratoriumonderzoek kunnen we u nog gerichter adviseren en leveren we de meest betrouwbare resultaten. Het SGS-laboratorium in 's-Gravenpolder is officieel geaccrediteerd voor chroom-6-onderzoek in verfmonsters. Opdrachtgevers die alleen met laboratoria werken die een geaccrediteerde analyse kunnen verrichten, kunnen dus voor al hun chroom-6-analyses bij SGS terecht.

Zware metalen

Chroom-6 is niet het enige gevaarlijke zware metaal. Het is ook mogelijk om de aanwezigheid van andere zware metalen aan te tonen. Denk hierbij aan arseen, cadmium, lood, nikkel, kwik en kobalt. Voor dit onderzoek maken we gebruik van de geaccrediteerde HXRF of analyseren we verfmonsters in ons laboratorium.

Wilt u meer informatie over onze geaccrediteerde onderzoeksmethoden naar chroom-6 of andere zware metalen? Neem dan contact met ons op.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan