Technische due diligence (TDD)

De technische staat van een gebouw is belangrijk voor de waardebepaling bij aan- of verkoop. Een Technische Due Diligence (TDD) geeft een essentieel inzicht in de kansen en risico’s van het gebouw. Tegenwoordig speelt ook ESG (Environmental, Social en Governance) hierbij een steeds belangrijkere rol. Wij combineren de technische inspectie met een uitgebreide ESG-scan zodat u alle informatie in beeld hebt.

 

Technische due diligence

Met een TDD geven we u op basis van deskresearch en een visuele inspectie op locatie inzicht in de technische staat van het gebouw. Zowel bouwkundig als installatietechnisch krijgt u een betrouwbaar beeld van de staat van onderhoud en eventueel aanwezige gebreken. Deze vertalen we voor u naar een begrijpelijke (red-flag) rapportage en een investeringsprognose (Capex) over de met u afgesproken termijn. Het uitgebreide SGS-netwerk stelt ons in staat om u ook bij internationale aan- en verkooptrajecten te ondersteunen.

Integraal beeld met een combinatie van onderzoeken

Steeds vaker combineren we de ‘traditionele’ technische inspectie met aanvullende onderzoeken zoals:
1. Een quickscan brandveiligheid;
2. Een energiescan of energieprestatieadvies (EPA);
3. De ESG-vastgoedscan;
4. Een oppervlaktemeting conform NEN 2580;
5. Een BREEAM in-use Pre-assessment.

Afhankelijk van uw doelstelling adviseren we u over de beste onderzoek aanpak om een integraal beeld te krijgen van de betreffende gebouwen. Door inspecties slim te combineren binnen de Technische Due Diligence houden we de investering in tijd en geld zo laag mogelijk.

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze Technische Due Diligence of andere vastgoedinspecties en onderzoeken? Neem voor meer informatie contact op via onderstaand formulier.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan