Onderhoudsplannen en MJOP

Goed vastgoedonderhoud kan de levensduur van gebouwen en gebouw gebonden installaties verlengen. Bovendien is een goed onderhouden pand aantrekkelijk voor huurders en gebruikers. Een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) is voor vastgoedeigenaren en -beheerders dan vaak ook een onmisbaar instrument om de conditie van het gebouw efficiënt te beheren en grip te houden op investeringen. Bovendien is een MJOP te verrijken met maatregelen om het gebouw verder te verduurzamen.

onderhoudsplannen mjop

Van MJOP naar DMJOP

Een MJOP geeft inzicht in het regulier onderhoud en de vervangingen om een gebouw in conditie te houden. Een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP) voegt daar verbetermaatregelen aan toe om het gebouw verder te verduurzamen en te voldoen aan lange termijn duurzaamheidsdoelen en -ambities.

Slimme combinaties

Het DMJOP beschrijft wat voor onderhoudswerkzaamheden en vervangingen het meest duurzame alternatief is (kijkend naar parameters als CO2-footprint, energie- en grondstofgebruik). Waarbij rekening gehouden wordt met de ambities voor het betreffende bouwdeel en uw onderhoudsbeleid. Door de investering in verduurzaming te doen op een logisch, natuurlijk vervangingsmoment uit het MJOP ontstaan slimme combinaties en worden terugverdientijden korter.

Directe resultaten van een (D)MJOP

• Betrouwbaar inzicht in de (verwachte) toekomstige onderhoud- en vervangingskosten;
• Instrument om de onderhoudsconditie van uw planmatig op niveau te houden;
• Een gebouw wat technisch op orde en veilig is voor de gebruikers;
• Investeringen in verdere verduurzaming slim combineren met reguliere onderhoudsinvesteringen;
• Levensduurverlenging van het gebouw;

Waarom SGS Search?

SGS Search is gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties op het allerhoogste niveau. De NEN 2767 conditiemeting vormt vrijwel altijd de basis van het MJOP. Om de conditie van uw gebouwen vast te leggen en te vertalen naar een (D)MJOP doorlopen we een gefaseerd proces.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties