Milieukundige (Environmental) due diligence (EDD)

Inzicht in de kansen en risico’s is essentieel voor wie wil investeren in industrie of vastgoed. Hoe is het milieukundig gesteld met het gebouw en de omgeving? Wat is de kwaliteit van de bodem en de lucht? Zijn er gevaarlijke stoffen aanwezig op het terrein? Wordt voldaan aan alle geldende milieuregelgeving? Specialistisch onderzoek geeft kopers of verkopers alle informatie in handen die ze nodig hebben om weloverwogen keuzes te maken bij aan- of verkoop. SGS Search ondersteunt investeerders al jarenlang bij milieukundige (environmental) due diligence (EDD-) onderzoeken.

Waarom een EDD?

SGS Search ondersteunt zowel kopers als verkopers met EDD-onderzoeken (uiteraard niet in dezelfde transactie). Wat levert een dergelijk onderzoek hen op?

Milieukundige (Environmental) due diligence (EDD)

Koper

  • feitelijk inzicht in de risico’s op gebied van milieu en veiligheid;
  • strategisch advies; een onderbouwde go of no go;
  • rapporten in elk gewenst format en elke gewenste taal.

Verkoper

  • grondige inventarisatie van de risico’s op het gebied van milieu en veiligheid die gebruikt kunnen worden in de onderhandeling;
  • compleet en feitelijk advies, op zeer korte termijn;
  • rapporten in elk gewenst format en elke gewenste taal.

Snel, discreet en professioneel

SGS Search heeft jarenlange ervaring met EDD-onderzoeken in zowel binnen- als buitenland. Kiest u voor SGS Search, dan kunt u rekenen op discreet onderzoek en advies, specialistische adviseurs en snelle service. We kennen als geen ander het tempo waarin (vastgoed)transacties plaatsvinden en zorgen ervoor dat u als opdrachtgever binnen de gewenste termijn de rapporten in handen heeft. Bovendien kijken we met een integrale blik naar het vastgoedobject en de omgeving. Waar mogelijk combineren we onderzoeken om de investeringen in tijd en geld zo laag mogelijk te houden.

Combinatie van onderzoeken

In veel gevallen bestaat een milieukundige due diligence in eerste instantie uit deskresearch, veelal in combinatie met een locatiebezoek. Met dit onderzoek worden de risico’s in kaart gebracht. Soms is er aanleiding voor specifiek aanvullend onderzoek, zoals:

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan