Partijkeuring grond en baggerspecie

Volgens het Besluit bodemkwaliteit moet de grond of baggerspecie die u wilt toepassen voldoen aan een aantal eisen. Met een partijkeuring weet u of de kwaliteit van de grond of baggerspecie geschikt is voor de gewenste toepassing. Voor partijen kleiner dan 50 m³ is het uitvoeren van een partijkeuring in veel gevallen niet nodig.

 

Partijkeuring

Monstername

De bodemexperts van SGS Search nemen volgens de geldende normen twee representatieve monsters van de partij. Vervolgens gaan de monsters voor een chemische, en soms ook civieltechnische, analyse naar het laboratorium. Hierbij worden, waar noodzakelijk, ook PFAS stoffen in meegenomen.

Asbestverdacht?

Is een partij grond of baggerspecie verdacht op de aanwezigheid van asbest? Dan kunnen wij dit onderdeel laten uitmaken van de partijkeuring.

Hoe kunnen we u helpen?

U kunt bij ons terecht voor partijkeuringen van grond (zowel in depot als in-situ) en baggerspecie. SGS Search Ingenieursbureau B.V. beschikt over de juiste certificering en erkenning om deze werkzaamheden conform BRL SIKB 1000, protocol 1001 uit te voeren. Op basis van de uitkomsten van de partijkeuring adviseren wij u over de mogelijkheden tot (her)gebruik van het materiaal.

Meer weten?

Wilt u meer weten over partijkeuringen van grond en baggerspecie? Neem voor meer informatie contact op via onderstaand formulier.

 

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties