Binnenklimaatonderzoek

Een goed binnenklimaat draagt bij aan de gezondheid en productiviteit van de gebruikers of bewoners. Helaas kan het binnenklimaat ook negatief beïnvloed worden; bijvoorbeeld door stof, lawaai, stank, bacteriën en schimmels. SGS Search doet binnenklimaatonderzoek in gebouwen én adviseert over pragmatische oplossingen.

Over het onderzoek

Als vastgoedeigenaar wilt u uw gebouwgebruikers een gezond binnenklimaat kunnen garanderen. De bouwkundige en installatietechnische adviseurs van SGS Search kunnen snel en efficiënt onderzoeken of de kwaliteit van het binnenklimaat te wensen overlaat en er geen sprake is van het sick building syndrome. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in stofonderzoek en microbiologisch onderzoek.

Binnenklimaatonderzoek

Microbiologisch onderzoek

Micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten kunnen zich razendsnel vermenigvuldigen en verspreiden. In tal van branches – zoals de voedingsmiddelenindustrie, horeca en ziekenhuizen - worden hoge eisen gesteld aan hygiëne en infectiepreventie.
Microbiologisch onderzoek wijst uit of een locatie aan alle geldende eisen voldoet. Onze ervaren inspecteurs nemen verschillende monsters in werkruimtes en installaties, die vervolgens worden onderzocht in een geaccrediteerd laboratorium. De opdrachtgever ontvangt een rapport dat een helder overzicht geeft van de onderzoeksresultaten, inclusief eventuele adviezen en vervolgacties om besmettingshaarden aan te pakken.

Eén aanspreekpunt

SGS Search beschikt over deskundige onderzoeksteams en eigen, onafhankelijke laboratoria die overal in het land inzetbaar zijn. We voeren het proces van binnenklimaatonderzoek en advies geheel in eigen beheer uit. Dat betekent dat u één aanspreekpunt heeft en niet met meerdere partijen contact hoeft te onderhouden. Naast voorlichting over de kwaliteit, geven we u eventuele maatregelen om het binnenklimaat te verbeteren. 

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties