Amsterdam, renovatie monumentaal pand

Professionele renovatie hotel The Grand verloopt voorspoedig “Als je een monumentaal pand gaat renoveren, weet je dat je tegen onverwachte zaken aan gaat lopen”, zegt Mark Wouters, de Belgische projectleider van de renovatie van hotel Sofitel Amsterdam The Grand. “Dan is het erg fijn als je een partner hebt die verstand van zaken heeft en van aanpakken weet. SGS Search Ingenieursbureau regelde voor ons het asbestonderzoek en de milieukundige begeleiding. Op al onze vragen hierover kwam een passende en snelle reactie. Dat zorgde tijdens het omvangrijke project voor veel rust en weinig vertraging.”

Mark Wouters en SGS Search werken al enige tijd met elkaar samen. “Voor mij als projectleider is het fijn om met een professional als SGS Search om tafel te zitten. We kwamen op onverwachte plekken en momenten asbest in het hotel tegen. Ik stond ervan te kijken dat op ieder moment van de dag asbestonderzoek kon worden uitgevoerd en dat we snel beschikten over de resultaten. Indrukwekkend.” Overigens is deze snelle manier van handelen te verklaren door het feit dat SGS Search beschikt over een eigen laboratorium waar de gegevens direct geanalyseerd worden. 


Amsterdam, renovatie momuntaal pandMet respect gerenoveerd

Sofitel Amsterdam The Grand staat in het hartje van Amsterdam. Inmiddels is 98% van de renovatie van het monumentale pand klaar. Mark Wouters: "Het is heel bijzonder om in een monumentaal pand te werken. The Grand is de ruïne van het oude stadhuis van Amsterdam. Hierdoor hebben we natuurlijk ook te maken met allerlei extra regels. Ik kon merken dat SGS Search hier veel ervaring mee heeft. Er is met respect aan deze renovatie gewerkt. De hotelgasten hebben bovendien zo min mogelijk hinder ondervonden van de werkzaamheden."

Grondige voorbereiding

Het succes van het project zit in de grondige voorbereiding. Er wordt nooit zomaar aan een project begonnen en alles wordt tot in de puntjes voorbereid. We kennen de nieuwste wet- en regelgeving, stellen een V&G-plan op, bereiden alle details van de sanering voor en zetten een aanbesteding uit tussen meerdere grote saneringspartijen in Nederland. Mark Wouters hierover: "Dit is de ideale basis voor een goede relatie. Het geeft vertrouwen als je vanaf het eerste contact merkt dat je partner verstand van zaken heeft en zich in het project verdiept heeft."

Extra onderzoek in binnentuin

Het asbestonderzoek en de milieukundige begeleiding waren uiteindelijk niet de enige diensten die SGS Search voor Sofitel Amsterdam The Grand uitvoerde. Ook is SGS Search gevraagd om bodemonderzoek te verrichten in de binnentuin van het hotel. "Zeer handig om met al onze vragen bij SGS Search terecht te kunnen. We zijn dan ook zeer tevreden over de totaalaanpak van het project: gedegen, grondig en goed", stelt Mark Wouters.