Wonen Limburg en Nester ruilen 305 woningen in Roerdalen, Maasgouw en Echt-Susteren

Op 31 december 2020 hebben Wonen Limburg en Nester 305 huurwoningen met elkaar uitgeruild. Wonen Limburg verkoopt 152 sociale huurwoningen aan Nester. Nester verkoopt 153 sociale huurwoningen, waaronder twee begeleid wonen complexen, aan Wonen Limburg.

Binnen de gemeente Maasgouw betreft het huurwoningen en huurappartementen in de kernen Heel, Ohé en Laak, Stevensweert, Wessem en binnen de gemeente Roerdalen de kernen Melick, Posterholt en Sint Odiliënberg. Binnen de gemeente Echt-Susteren betreft het de kernen Sint Joost, Nieuwstadt en Echt.

De meerwaarde van deze uitruil is dat beide corporaties nu volledig actief worden en daardoor hun positie kunnen versterken in de gemeenten waarin ze bezit verwerven. Harrie Oosterlee, directeur-bestuurder van Nester: “Met deze uitruil ontstaat er voor beide woningcorporaties meer focus. Daar kiezen wij bewust voor, zodat we betere en efficiëntere service kunnen leveren aan onze bewoners”. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg vult aan: “Bijkomend voordeel is dat het ons in staat stelt onze vastgoedportefeuilles nog doelmatiger te beheren. Zo kunnen we nog beter voldoen aan onze kerntaak: het bieden van passende woningen voor onze bewoners.” Doordat er sprake is van een uitruil tussen woningcorporaties blijft de verhuur binnen de sociale sector gewaarborgd. De woningen en appartementen blijven na aankoop in de verhuur voor de primaire doelgroep: huurders met een lager inkomen.

De woningen gaan op 31 december over in eigendom. Wonen Limburg houdt haar woningen nog tot 1 april 2021 in beheer. Nester draagt het beheer van de betreffende woningen per 5 januari 2021 over aan Wonen Limburg.

Capital Value begeleidde het proces rondom deze transactie. Beide corporaties werden op juridisch gebied bijgestaan door Pels Rijcken. SGS adviseerde over de technische onderzoeken. Colliers International en Smart Real Estate voerden het taxatieproces uit.

Gerelateerde diensten

Bouwtechnische inspecties en advies

Opdrachtgevers schakelen steeds vaker een onafhankelijk onderzoeksbureau in voor bouwkundige inspecties en…

Lees meer