Tristan groeit met Nederlandse Kantoorportfolio van €118 mln

Episo 4, een fonds geadviseerd door Tristan Capital Partners, heeft voor circa € 118 mln een Nederlandse kantoorportfolio aangeschaft. Het gaat om 12 verschillende kantoren, voornamelijk in Utrecht en Rotterdam, die zijn overgenomen van de Amerikaanse belegger DW Partners en zijn operationele partner Whitewood.

Twee in Utrecht gelegen kantoren vertegenwoordigen tweederde van de waarde van de deal. Een van deze kantoorgebouwen is een toren, gebouwd in 2009 aan het Herculesplein in Utrecht Oost en bereikbaar via openbaar vervoer. De totale kantoorruimte van 25.618 m² is verdeeld over 22 verdiepingen en drie lagere gebouwen.

Daarnaast bevat de portfolio nog 10 kleinere gebouwen die in ruimte variëren van 2000 tot 6000 m² , voornamelijk gelegen in Rotterdam maar ook in Utrecht, Breda en Amsterdam. De kantoorgebouwen zullen volgens Tristan profiteren van de snel verbeterende kantoormarkt en hebben veel ruimte voor waarde-toevoegende ontwikkelingen.
Ali Otmar, deputy hoofd beleggingen bij Tristan Capital: “We zagen een goede kans voor het aankopen van een gediversifieerde portefeuille waarvan alle activa zich, op één na, in de top vier van Nederlandse steden bevindt. Onze focus is vooral gericht op twee panden in Utrecht, die we verder willen ontwikkelen zodat de nog beschikbare ruimte verhuurd kan worden.”

Utrecht wordt gekenmerkt door een stevige bevolkingsgroei en een sterke kantorenmarkt. De vraag naar ruimte is groot, terwijl het oude aanbod daalt door de ombouw van kantoren naar woningen om aan de gestegen vraag vanuit Amsterdam te kunnen voldoen. Ook op de kantorenmarkt zal Utrecht profiteren van de overloop uit Amsterdam, zo is de verwachting – net zoals het geval is bij de andere grote kantoormarkten in Nederland.

Whitewood, die al twee kantoorpanden voor Tristan beheert, blijft de lokale operationele partner voor dit kantorenportfolio.
Adviseurs van het Episo 4-fonds voor de transactie waren: Houthoff, PWC, Savills, SGS Search en Stevens van Dijck. DW Partners en Whitewood werden geadviseerd door AKD en PWC, Zwolle.

Bron: PropertyNL

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan