SGS Search assisteert Chalet Group bij aankoop High Tech Campus

Chalet Group schakelde SGS Search in voor onderzoeken tijdens de onderhandelingen over de prestigieuze High Tech Campus in Eindhoven. Discreet en strategisch advies, snel handelen en beproefde onderzoeken vormden de kern van deze dienstverlening. De 33 gebouwen, het grondgebied en de bijbehorende installaties werden in korte tijd technisch en milieukundig onderzocht.

High Tech Campus is een innovatief technologiecentrum. In het R&D-ecosysteem werken meer dan 90 bedrijven en instituten en ruim 8000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers aan de technologieën en producten van morgen. Philips investeerde ruim 500 miljoen in High Tech Campus dat voor 425 miljoen werd overgenomen door Chalet Group. Dit was meteen een van de grootste vastgoeddeals van Nederland.

Bouwkundige inspecties, asbest- en bodemonderzoek

SGS Search assisteert Chalet Group bij aankoop High Tech Campus

SGS Search voerde de onderzoeken in korte tijd uit om Chalet Group van milieukundige en technische informatie te voorzien. Binnen alle 33 gebouwen werden bouwkundige inspecties uitgevoerd. Via asbest- en bodemonderzoek werden de kansen en risico's van het complete terrein in kaart gebracht. Ook na de vastgoedtransactie bleef SGS Search betrokken, onder andere om de onderhoudsplannen te herzien en op het gebied van duurzaamheid studies te doen naar verdere verbeteringen.

Discrete dienstverlening

SGS Search is als Ingenieursbureau bij vele (grote) Nederlandse vastgoedtransacties betrokken. Centraal staat een discrete dienstverlening, snel handelen en een multidisciplinaire aanpak. Voor onze opdrachtgevers is het belangrijk dat de kansen en risico's gekapitaliseerd worden; dit versterkt hun onderhandelingspositie.