Paribus Immobilien Asset Management heeft namens twee van haar fondsen, kantoorgebouw Le Carré in Zwolle verkocht.

Koper is CK Capital Partners en entiteiten verbonden aan Monarch Alternative Capital LP. Le Carré is een hoogwaardig multi-tenant kantoorgebouw op het centraal station van Zwolle.

Het complex aan de Hanzelaan 180 dateert uit 2006 en is ontworpen door Döll Architecten in samenwerking met Royal Haskoning. Ontwikkelaar was Eurocommerce, het voormalige bedrijf van de omstreden vastgoedman Ger Visser dat een aantal jaren geleden failliet ging.

Het kantorencomplex omvat zes gebouwdelen met een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 28.200 m2 en een bovengrondse parkeergarage met 320 parkeerplaatsen.

Er werd in 2005 43,2 miljoen euro betaald voor het complex (Kadaster). Wat de nieuwe eigenaren hebben neergeteld, is nog niet te vinden in het Kadaster.

Zwolle is een van de snelst groeiende steden van Nederland en het centraal station in de stad is een belangrijk knooppunt voor Noord-Nederland. Project ‘Spoorzone’ is onlangs gestart en geïnitieerd door de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel, de Nederlandse staat en de Nederlandse Spoorwegen. Dit project omvat een aantal belangrijke en grootschalige infrastructurele verbeteringen zoals de verplaatsing van het busstation naar de zuidzijde (Hanzelaan) van het station, een bus-brug over het spoor om de bereikbaarheid van het openbaar vervoer te verbeteren (zal naar verwachting in januari 2019 operationeel zijn) en een voetgangersbrug om Hanzeland te verbinden met het stadscentrum (gelegen tegenover Le Carré). Dit herstructureringsproject voor infrastructuur van de spoorzone Zwolle omvat een totale investering van 600 miljoen euro, waarvan 100 miljoen euro lokaal wordt geïnvesteerd en 500 miljoen euro regionaal.

Paribus Immobilien Asset Management is juridisch geadviseerd door Six Advocaten en commercieel geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. CK Capital Partners en Monarch werden juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff, technisch geadviseerd door SGS Search en commercieel geadviseerd door JLL.

Bron vastgoedmarkt.nl