NSI koopt kantoorgebouw Q-Port in Sloterdijk voor 36.8 miljoen

NSI N.V. heeft een kantoorgebouw van 12.700 m² gekocht op Kingsfordweg 43-117 in Amsterdam. Het gebouw wordt aan acht huurders verhuurd verspreid over 15 vloeren met een resterende WAULT van 3,4 jaar (tot de eerste breekoptie). Het gebouw met een energielabel A heeft een leegstand van 24,7%. De bestaande huren liggen 10.2% onder de huidige markthuurwaardes, wat uitstekende mogelijkheden bied om waarde aan het gebouw toe te voegen. De aankoopprijs k.k. van €36,8 mln genereert een aanvangsrendement op markthuurwaarde van 7,1%.

De aankoop past perfect bij de strategie van NSI om zich te richten op grotere kantoren in de grote steden met een nadruk op Amsterdam. Na deze aankoop vertegenwoordigt Amsterdam 46% (t.o.v. 44%) van de portefeuille Kantoren en HNK’s. De beleningsgraad (LTV) zal toenemen tot ongeveer 39,1% t.o.v. 36.9% per eind december 2017. Wanneer rekening gehouden wordt met recente en geplande verkopen, zal de beleningsgraad per eind juni 2018 weer dalen tot onder de 37%.

Anne de Jong, CIO van NSI: “Dit is voor ons een uitstekende investeringen met meerdere mogelijkheden om waarde toe te voegen. Wij zijn heel enthousiast over het gebied Sloterdijk dat momenteel snel transformeert naar een multifunctioneel gebied met een dynamische en aantrekkelijke kantorenmarkt. Verder zijn wij zeer tevreden dat wij kwalitatief betere en grotere panden hebben kunnen kopen met netto aanvangsrendementen die niet veel verschillen van de aanvangsrendementen van de panden die wij verkopen, waardoor we het effect van de asset rotatie op ons directe rendement beperkt weten te houden.”

 

Q port

NSI is bij deze transactie geadviseerd door Houthoff (juridisch), SGS (techniek) en CBRE (adviseur).

bron: nsi.nl