Cording verwerft een portefeuille van 25.500 m² voor haar Cording Euro Industrial Real Estate Fund

Cording Real Estate Group, onderdeel van het Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management Platform, heeft voor het Cording Euro Industrial Real Estate Fund in Nederland een portefeuille van 25.500 m² verworven, bestaande uit vier licht-industriële panden en een klein logistiek pand.

De vier licht-industriële panden hebben een totaal verhuurbaar oppervlak van circa 19.000 m² en zijn gelegen in de buurt van belangrijke toegangs- en transportwegen in Nederland (Boxtel, Heteren, Deventer, Alphen a/d Rijn). Het kleine logistieke pand is gelegen in Zwolle, vlakbij de A28 en beslaat ongeveer 6500 m². De portefeuille is volledig verhuurd aan meerdere solide huurders.

Cording

René de Heus, Head of Investment Benelux bij Cording, zegt hierover: “De overname van deze panden is een perfecte aanvulling op de bestaande portefeuille van het fonds. Vanwege de hoge kwaliteit, in combinatie met de lange huurtermijnen en stabiele, gegarandeerde kasstromen, vormen deze panden een perfecte bouwsteen voor de basisstrategie voor de portefeuille van het fonds. Wij streven ernaar om meer industriële panden voor het fonds te verwerven”.

Cording werd door Van Doorne geadviseerd over juridische en fiscale aspecten, door SGS Search over technische aspecten en door Colliers over commerciële aspecten.

Het fonds heeft een core-plus risicoprofiel en is gericht op institutionele beleggers. Het open-einde fonds is gelanceerd met vermogensverplichtingen van Edmond de Rothschild en met een mandaat dat wordt beheerd door het multi-manager vastgoedteam van Credit Suisse Asset Management, dat actief betrokken was bij de structurering van het fonds om het te optimaliseren voor institutionele beleggers. Het fonds streeft naar een gemiddeld nettorendement voor zijn investeerders van meer dan 6% per jaar over een periode van 10 jaar.

Het open-einde fonds is gevestigd in Luxemburg in de vorm van een FCP-RAIF. Pancura S.A. is de abi-beheerder (beheerder alternatieve beleggingsinstelling) en de Aztec Groep is de centrale beheerder.

Bron: Cording Real Estate Group

Gerelateerde diensten

Bouwtechnische inspectie

Bij de aan- of verkoop van vastgoed, wilt u graag feitelijk inzicht in de staat van het gebouw. Een bouwtechnische…

Lees meer