Mourik Groot-Ammers B.V. te Groot-Ammers

Visietraject en implementatie werkwijze organisatie en CO2-footprint berekening

Waarom schakelde Mourik ons in?

Mourik is actief in de wegenbouw, milieukundige werken en projectontwikkeling. Het bedrijf wil graag investeren in duurzaamheid om aan de vraag van haar opdrachtgevers te kunnen blijven voldoen. Mourik maakt nu bijvoorbeeld nog gebruik van grondstoffen waarin fossiele brandstoffen zijn verwerkt (asfalt en beton), maar is op zoek naar innovatieve oplossingen die bijdragen aan een beter klimaat en milieu. SGS Search Consultancy is gevraagd om mee te werken aan een toekomstvisie duurzaamheid. Doel? Een heldere, breed gedragen visie duurzaamheid.  

Mourik Groot-Ammers B.V. te Groot-Ammers

Wat deden wij voor Mourik?  

Wij startten met drie inspiratiesessies. Tijdens deze bijeenkomsten gingen we inhoudelijk in gesprek met circa vijftig medewerkers van Mourik. Het waren vooral de inspirerende voorbeelden en oplossingen die tot de verbeelding spraken.

De highlights: 

  • De inspiratiesessies kregen een vervolg. In een werksessie hebben we de toekomstvisie voor Mourik verder vormgegeven. Hierin bepaalden we samen de richting en de belangrijkste kansen voor duurzaamheid in aanbestedingen.
  • In het gehele bedrijf worden de verschillende duurzaamheidthema’s opgepakt.
  • Mourik heeft direct besloten om een CO2-footprint nulmeting te doen en een CO2-bewust certificaat te halen. SGS Search begeleidt Mourik tijdens dit traject.