Flora Holland

Coachen bij het opstellen van een plan van aanpak voor duurzaamheid

Waarom schakelde FloraHolland ons in?

FloraHolland was op zoek naar een praktische coach die in staat is snel, professioneel en helder duurzame kennis te delen. De opdrachtgever wil namelijk zo snel mogelijk zelf met duurzaamheid aan de slag. De insteek van FloraHolland: we leren graag van anderen, maar willen het vooral ook zelf kunnen.  

Flora Holland

Wat deden wij voor FloraHolland?  

We stelden een plan van aanpak op voor duurzaamheid. Kort en bondig, want dat past bij de opdrachtgever. Beginnend bij de afdeling facilitair en het management, met uitbreiding naar andere afdelingen. Wij zorgden voor structuur. Duurzaamheid betekent namelijk dat je je richt op de lange termijn. Een goede basis is de levensader. Zo spreek je dezelfde taal. Voor FloraHolland is de internationale MVO-norm ISO 26000 als basis genomen. Dat werkt. Via inspiratie- en interviewsessies wakkerden we creativiteit en inzichten bij medewerkers aan.  

De highlights: 

  • FloraHolland over de rol van SGS Search: “We houden bij FloraHolland niet van wollige rapporten. Onze cultuur is down to earth. SGS Search is professioneel , flexibel, heeft een realistisch enthousiasme en kennis van zaken.”
  • In korte tijd is veel resultaat geboekt: de opdrachtgever heeft een plan van aanpak waarmee FloraHolland aan de slag kan. En nu? FloraHolland gaat zelf veel duurzame meters maken. Hiervoor is snel de ideale basis gelegd.
  • De interviewsessies waren een eye-opener: medewerkers beleefden duurzaamheid op een inspirerend manier. 
  • Resultaat van een werksessie met medewerkers? Snel veel concrete plannen waar medewerkers en management gezamenlijk achter staan.