EverUse ontvangt Cradle to Cradle certificaat als eerste isolatieproducent ter wereld

Vandaag heeft EverUse als eerste isolatiefabriek ter wereld het Cradle to Cradle certificaat gekregen voor haar product. Directeuren Marc van der Heijden en Martijn Vinke namen het certificaat in ontvangst van Martijn Weening en Gert-Jan Vroege van SGS. EverUse ontving het certificaat omdat het product schoon en sociaal wordt geproduceerd en geen verkeerde toxische stoffen bevat. De circulaire isolatiematten van EverUse worden gemaakt in Friesland en zijn uitmuntend getest op geluidsabsorptie, brandveiligheid en thermische isolatie. Met het Cradle to Cradle certificaat is EverUse een volledig en circulair alternatief voor bestaande isolatiematerialen.

Innovatief product van afval

EverUse maakt een innovatief isolatiemateriaal van natuurlijke, cellulose vezels. Dit circulaire isolatiemateriaal wordt volledig van papierafval gemaakt. EverUse wil bijdragen aan een afvalloze maatschappij met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom heeft het bedrijf vijf jaar geïnvesteerd en ontwikkeld om een circulaire isolatiemat op de markt te brengen. Zo neemt EverUse het voortouw in het terugbrengen van waardevolle materialen in onze gebouwen.

Nauwkeurig getest en goedgekeurd

Het Cradle to Cradle certificaat krijg je alleen als je aan de strenge eisen van het Cradle to Cradle instituut voldoet. EverUse is in het certificeringstraject begeleid door SGS. SGS heeft zorgvuldig gekeken naar de fabriek en het productieproces en vervolgens de grondstoffen in haar state-of-the-art laboratorium getest. Na een lang en intensief traject kreeg EverUse vandaag het prachtige resultaat; het Cradle to Cradle certificaat.

Circulair en gezond bouwen

EverUse sluit perfect aan bij de toenemende vraag naar circulair en gezond bouwen. De circulaire isolatiematten zijn volledig herbruikbaar en zijn vriendelijk voor de gezondheid van verwerkers en eindgebruikers. Doordat de matten een best-in-class geluidabsorptie hebben, brandveilig zijn en thermische isoleren, kunnen ze direct in worden gezet binnen de huidige eisen in de bouw.