De Alliantie Concern, Huizen

Meer bewustzijn over duurzaamheid via vier Lagerhuisdebatten. De Alliantie Concern heeft een duidelijk standpunt over duurzaamheid: 'Duurzaamheid gaat verder dan het verbeteren van de energetische kwaliteit van woningen. Het moet in alle processen en in alle (vastgoed)projecten verankerd zijn. Dit betekent dat duurzaamheid in de genen van medewerkers moet komen.' Wij werden uitgenodigd om hier vanuit ons vakgebied een creatieve bijdrage aan te leveren.

Duurzame Lagerhuisdebatten

Op de dag van duurzaamheid hielden we in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort en Almere op hetzelfde tijdstip vier Lagerhuisdebatten. Tegelijkertijd werden per locatie verschillende stellingen bediscussieerd. De vier locaties konden ook live met elkaar chatten.

Alle medewerkers konden dus hun mening geven over duurzaamheid. Dat leidde tot levendige discussies. Als opwarmer van het debat hebben we met de Alliantie een zelfgemaakte film, over duurzaamheid in hun organisatie, laten zien. Ook dit initiatief is met enthousiasme ontvangen.

Highlights

  • De vier Lagerhuisdebatten waren een schot in de roos: duurzaamheid leeft volgens de directie meer dan ooit binnen de Alliantie.
  • De debatten leverden mooie en bruikbare inzichten op. Amersfoort meldde 'duurzaamheid is het beperken van verlies'. Amsterdam: 'duurzaamheid is net als mooi weer: het is nooit genoeg'.
  • Alle betrokkenen waren het aan het einde van het debat eens. Duurzaamheid staat op de agenda. Nu moeten we er verder mee. In ons denken, in ons werken en in ons doen.