Cradle to Cradle-certificaat voor dispenserlijn Berendsen

Berendsen is Europa’s grootste dienstverlener op het gebied van bedrijfskleding, cleanroom en sanitaire hygiëne. Tot die laatste categorie behoort ook haar eigen dispenserlijn. Voor deze complete lijn (van toiletpapierdispenser tot luchtverfrisser) is aan Berendsen Nederland het Cradle to Cradle-certificaat toegekend. Hiermee toont de multinational aan dat deze producten binnen het gedachtegoed passen van de circulaire economie. SGS Search Consultancy begeleidde Berendsen bij het behalen van het C2C-certificaat.

Malou Jansen, Business Development Manager bij Berendsen:
‘Het is voor ons van groot belang om het duurzame karakter van onze producten te bewijzen. Steeds meer (potentiële) klanten geven de voorkeur aan gecertificeerde producten. Hygiëneproducten staan nog niet bij iedereen bovenaan de lijst van duurzaamheidinitiatieven. Maar met deze alledaagse producten valt zóveel winst te behalen. Daarom zeggen wij: ‘trek duurzaamheid door tot in de toiletruimte’. En door het behalen van dit certificaat laten wij zien dat we in de gehele keten oog hebben voor het milieu.’

Berendsen

De feiten op een rij:

  • In vijf maanden tijd is de dispenserlijn van Berendsen gecertificeerd.
  • Daarbij is gekeken naar vijf categorieën: de gezondheid van materialen, de recyclebaarheid, het water- en energieverbruik van alle productielocaties in Europa en de sociale aspecten (arbeidsvoorwaarden, veiligheid etc.).
  • Berendsen ziet de certificering als een grote stimulans om zich verder te
    verbeteren en nog meer producten te certificeren.

SGS Search Consultancy begeleidde Berendsen in het certificeringstraject. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met adviseur Martijn Weening.