Cordeel

Opdracht: begeleiding van de certificering milieumanagement, ISO 14001

Waarom schakelde Cordeel ons in?

Cordeel zocht een expert om haar te begeleiden bij het opstellen van een milieuprogramma dat richting geeft voor de komende jaren. Met een milieucertificering kan Cordeel zich onderscheiden van de concurrentie. onderscheiden. Het bouwbedrijf deed al veel goed, maar had behoefte aan expertise op het gebied managementsystemen en milieuwet- en regelgeving. het milieuzorgsysteem diende bondig en pragmatisch te zijn en bovendien geïntegreerd met het bestaande managementsystemen. 

Cordeel

Wat deden wij voor Cordeel?

Cordeel wilde een innovatief milieuprogramma en kreeg dat ook. Meten is weten. Daarom maakten we eerst inzichtelijk wat de impact van de huidige bedrijfsvoering is op het milieu. Samen zochten we vervolgens naar verbeteringen waarmee Cordeel zich onderscheidt bij aanbestedingen en opdrachten. De focus lag hierbij vooral op de uitstoot van CO2, het gebruik van duurzame materialen, afvalvermindering en toepassing van de principes van duurzaam bouwen. Hier blijkt bij bouwbedrijven veel winst te behalen. 

De highlights

  • Veel complimenten voor het innovatieve milieuprogramma.
  • Meten is weten. Door het milieuprogramma te staven aan eisen krijgt een organisatie aantoonbaar inzicht in het milieu en de bedrijfsresultaten. Dat maakt het ook gemakkelijk om verbeteringen aan te brengen.
  • Het management heeft een heldere milieuvisie voor de toekomst op het netvlies.
  • Cordeel heeft nu een milieucertificering op basis van een bondig en volledig geïntegreerd KAM-systeem.